3hoorn wint van Aartswoud

De driehoorn is terug! Als vanouds sloeg het team meedogenloos toe in de derby tegen Aartswoud. Dit team uit het donker hart van West Friesland moest met 1 invaller en een zieke speler naar Hoorn reizen, terwijl de 3hoorn 3 invallers moest opstellen. Gelukkig waren Niels, Roy, en Sereyo beschikbaar.

De eerste partij die eindigde was die van Bas. Op 1 had hij zich opgeofferd tegen Lietje, die ondanks zijn nieuwe rating (nog) bij deze gezellige streekclub speelt. Bas’ Aljechin werd schijnbaar tam aangepakt met 2.Pc3; hier bleek Lie echter de grootste kenner en na wat foutjes van Bas verloor zwart zijn dame rond zet 18. Bord 2 zag invaller Roy Bekkink tegen ratingfavoriet Helder. Wellicht niet de beste match up maar nood breekt wet. En Roy speelde ook een puike pot. Helaas verloor hij in het middenspel een pion en later nog wat materiaal. Ondanks goed verzet moest ook hij opgeven.

Nu bleek echter het karakter van de eenhoorn spelers. Niels Out, die inviel op 8, gaf het goede voorbeeld. Hij stond ontzettend slecht maar wist op miraculeuze wijze (met een stuk minder) toch tegenkansen te scheppen. Zijn stelling werd beter en beter maar veel maakte het niet uit toen tegenstander Couwenhoven vlak voor de tijdscontrole gevlagd werd. Daarna wist Arnold (6) ook te winnen. Hij speelde een koningsindische opstelling met wit en hoewel hij daar aanvankelijk niet erg blij mee was werd het punt snel geteld. Met 4 uit 6 is hij nu de onbetwiste topscorer van het team. Sereyo (7), de 3e invaller, speelde tegen R. Bijpost. Deze had eerder eens van hem gewonnen (pionier jubileumtoernooi) door 1.b4 te spelen. Dit keer was Sereyo goed voorbereid en kwam hij uitstekend uit de opening. Hij won een pion bij een goede stelling en niet veel later de partij.

De 3e nul voor de eenhoorn kon helaas ook meteen worden opgeschreven toen Sjoerd (4) verloor van Rob van den Heuvel. Als we stellen dat de driehoorn veel beter kan schaken dan aartswoud moet er een uitzondering worden gemaakt voor de aljechin. Bas verloor een miniatuur met zwart, en Sjoerd met wit. In 18 zetjes ging hij eraf, hoewel het creatieve pionoffer op zet 6 de toets der kritiek natuurlijk kan doorstaan. Gelukkig wist Jasper (3), die voor een Philidor/leeuw opstelling koos, zijn aanval over de h lijn succesvol te bekronen. Een erg goede pot waar tegenstander Laan op het eerste gezicht weinig kansen had.

Met 4 punten op zak bleef de partij van Roy (bord 5) over. Waarschijnlijk maakte hij wat foutjes in de tijdnood voor de 36e zet, maar na de tijdscontrole leek remise toch binnen handbereik. Tegenstander Bakker had een extra pion en speelde nog een hele tijd door, maar roy maakte vakkundig remise. Hiermee haalde de driehoorn zijn eerste overwinning in de promotieklasse en lijkt handhaving een stuk dichterbij.
Toen de 2 en 1hoorn niet lang daarna ook succes behaalden was het feest compleet.
Gezamelijk werd er gegeten in restaurant de Bontekoe en even leek de eenhoorn een echte club!
Foto’s volgen..

16 reacties op “3hoorn wint van Aartswoud”

  1. Helaas was het vertoonde spel hier en daar niet om aan te zien. Ik ontzie mijzelf hierin niet. Ik was de variant bijna geheel vergeten das niet handig als het toch al niet al goed bekend staat.

    Man of the match is voor mij Roy die ondanks dat hij 3 minuten had voor nog 15 zetten en een ernstig dubieuze stelling het toreneindspel netjes droog wist te houden.

    Holger die in viel in het eerste kwam volgens mij nog erg dicht bij winst toen het zwart paard in het vere eindspel gepend werd. Jammer dat niet alle zetten zijn terug te vinden.

  2. heren van de driehoorn gefeliciteerd met de overwinning
    sjoerd even voor de duidelijkheid ivm de privacywet geen foto,s van mij plaatsen aub

  3. Nou, iig is het nu duidelijk wat wit moet doen tegen de aljechin 😉
    Trouwens…. Jop had het een keer uitgelegd met de main line, die ook won voor wit, maar dat blijkt maar weer lastiger (mij lukt het tegen bas nooit)

  4. Een aantal van de partijen was inderdaad wel bedroevend slecht, gelukkig hebben we (jullie) deze ronde laten zien dat we terug kunnen vechten als het even minder gaat! Ik vind dat het tijd is voor een nieuwe record reeks aan overwinningen! Overigens was het mij inderdaad ontgaan dat Arnold niet mee doet aan de algehele malaise binnen ons team, 4 uit 6 is natuurlijk heel goed! Mijn inziens heeft hij bij deze wel een plekje op een topbord verdiend?!?

    Overigens heb ik tot het einde genoteerd Bas, de zetten zijn dus wel terug te vinden! Ik heb alleen mijn notatieformulier in de huesmolen laten liggen, dat is wel erg jammer want het was een leuke pot. Uiteindelijk kwam ik goed weg met de remise, maar ik heb voor de tijdcontrole toch wel een AANTAL winnende voortzettingen gemist waardoor ik een beetje met een wrange nasmaak blijf zitten……

  5. Mooie prestatie van het derde! Ik geloof trouwens dat er nog iemand die avond zijn notatieboekje ergens in een drukke kroeg in Hoorn is kwijtgeraakt. Ik kan me overigens voorstellen dat deze persoon liever niet wil dat zijn foto’s hier geplaatst worden na een avondje bieren. Dus sorry Sjoerd, ik kan ze je niet mailen 🙁

  6. Op deze manier maak je anderen wel nieuwsgierig naar de foto’s! Welke kuchende regenjas moet ik hiervoor omkopen?

  7. Een paar biertjes tijdens BMW doen wonderen, Joseph 🙂

  8. heren heren laten we ons vooral richten op de schaakprestaties ik lees namelijk dat heerhugowaard ktv heeft weggeblazen dus is de driehoorn is nog lang niet veilig maar zet natuurlijk wel een goede stap
    en dat met 3 invallers hulde
    (ps ik denk dat ik het meeste recht heb op de biertjes tijdens bmw en sorry jospeh maar er is niks schokkends gebeurt)

  9. Ik heb het meeste recht op biertjes .. als ik gewoon gewonnen had was het namelijk 4-4 geworden !

  10. Tja Bakker, eigenlijk verdien je de biertjes niet, want dan had je maar moeten winnen….maarrrrr…..aangezien dat ons een extra matchpunt heeft opgeleverd, kan ik je meedelen dat het wel goed komt met het bier 😉

  11. En ook het 4e team heeft inmiddels zijn wedstrijd achter de rug.
    Tegen het sterke Aartswoud scoorden zij 4-4.
    Er had wellicht meer ingezeten maar Michel zag in een gewonnen stand helaas een paar zetjes over het hoofd. Ook Daan stond goed, maar hij werd door zijn tegenstander “gevlagd”. Mayke’s overwinning op de een stuk hoger gerate Glas was-voor outsiders dan- de verrassing van de avond.

    1 Kevin Smit 1819 – 7629589 R.T.M. Deken 1794 1-0
    2 Piet Aardenburg 1797 – 6216694 R. van Putten 1711 0-1
    3 Bart Blasweiler 1732 – 6187588 P.J. Zonneveld 1636 ½-½
    4 Niels Out 1691 – 6108124 H. van Bleisem 1620 1-0
    5 Michel Knol 1420 – 6865650 J. Brands 1534 ½-½
    6 Sander Bischoff 1503 – 7950327 M. Kroon 1473 0-1
    7 Daan Blasweiler 1453 – 7619106 Gerard Buis 1572 0-1
    8 Mayke Ploeger 1367 – 7590726 S. Glas 1518 1-0

    Sander Bischof zal, als hij van de kater is bekomen, ongetwijfeld snel een verslag schrijven.

  12. hey bakker zorg liever dat je beter bent snotaap haha (ik kan niet toestaan dat jij alchol gaat drinken terwijl je medicijnen slikt ik zal je helpen met dit probleem)
    gaat sander een verslag van deze wedstrijd schrijven? of van de memorable 4-4 tegen ktv? of beide? ik wacht af

  13. Snotaap?
    Een beetje respect graag voor deze playa graag. http://www.benancy.nl/boerenkool/wadway/slides/DSC00074.JPG . Jij snapt toch ook wel dat dat halfje al een vol jaar vast stond?

  14. Ok. Wellicht was deze http://www.benancy.nl/boerenkool/wadway/slides/DSC00148.html meer toepasselijk.

  15. waar blijft dat verslag van het vierde????
    waar blijft dat verslag van de eenhoorn 1 zondag in amersfoort ??
    waar blijft het verslag van de tweede ronde west-fries ??
    de schuiver regel is wat jij hebt toch de hele dag niks te doen aub ??

  16. Tom heeft gelijk, er worden veel te weinig verslagen op de website neer gekwakt! Sowieso vind ik dat de opkomst op de website de laatste tijd niet zo best is. Het is bijna net zo bedroevend als de interne competitie op de vrijdagavond! Exclusief het vierde team waren er 2 spelers om een potje te spelen. We kunnen die interne competite net zo goed opdoeken, scheelt ons een hele hoop kosten aan zaal huur?