Werenfridus komt puntje en speler tekort

Op zaterdag 21 maart is in het Zaanlands Lyceum te Zaandam het scholenkampioenschap Voortgezet Onderwijs gespeeld. Een van de deelnemende teams was het Werenfridus met in de gelederen onze twee dames Debbie Bischoff en Mayke Ploeger.
Helaas was het aantal deelnemers zeer weinig en heeft de dalende trend zich voortgezet. In de Bovenbouw waren er 3 teams en in de Onderbouw slechts 1 inschrijving zodat beide groepen samengevoegd werden.
In de 2e ronde werd de kampioen van vorig jaar, SG Werenfridus uit Hoorn, verslagen werd door het bovenbouwteam van de gastschool. Hiermee leek het toernooi beslist, maarn de laatste ronde verloor het Zaanlands Lyceum op haar beurt echter weer van het Trinitas College (Heerhugowaard) maar de 1½ bordpunt waren juist voldoende om de koppositie te behouden.
Had er meer ingezeten voor het Werenfridus? Ja want naast onze twee vrouwelijke Eenhoorn-spelers bestond het team uit Bart Voorn (Caissa). De vierde speler ontbrak helaas en als die nou ergens nog een puntje had meegesnoept…

Eindstand: 1. Zaanlands Lyceum 4 mp 8½ bp
2. Trinitas College 4 mp 7½ bp
3. SG Werenfridus 4 mp 7 bp
4. Zaanlands Lyceum (onderbouw) 0 mp 1 bp

Wel was er voor Debbie Bischoff nog een prijs samen met Nils Gundlach (Zaanlands) behaalde ze ook 3 uit 3 en kreeg hiervoor een topscoordersprijs.

1 reactie op “Werenfridus komt puntje en speler tekort”

  1. Gefeliciteerd met jullie schitterende derde plaats, niet iedereen kan zeggen dat hij derde van Noord Holland is geworden! Debbie nog extra gefeliciteerd met haar topscoordersprijs natuurlijk!

    Maar wel een beetje droevig aantal deelnemers, in de tijd dat wij Noord Hollands kampioen werden met de OSG waren er alleen in de bovenbouw al 10 deelnemers oid? Beetje verontrustend is dit wel…….