Nr. 21

Het team van caissa zal dit jaar uit de promotieklasse verdwijnen, maar met het 3e van de eenhoorn is er meteen een waardig vervanger uit Hoorn. In Koedijk, waar alle teams uit de 1e klasse gemeenschappelijk de laatste ronde speelden, won de eenhoorn van MSC1.

De driehoorn had zich een ronde voor het eind al als eerste geplaatst maar kwam toch op volle sterkte om de sportieve plicht te vervullen. De aanwezigheid van Bart i.p.v. Niels was de enige wijziging t.o.v.het normale team. Ook met de druk eraf bleek de driehoorn prima te spelen.

Barry speelde op bord 1 tegen R. Weber. Het enige dat ik heb meegekregen is dat Barry verloor en er niet blij mee was. Daar staat tegenover dat Jasper op 4 een mooie overwinning behaalde met zijn favoriete opening. Bij het 3e bord zat Roy, die al op de 12e zet een paard liet insluiten. Hij had dit nog voor 2 pionnen kunnen ruilen, maar koos voor een andere voortzetting zonder enige compensatie voor het stuk. Derhalve een vroege 0.

Bas speelde ondertussen ook niet zo’n goede partij, kwam zelfs even een pion achter maar won niet veel later een stuk en de partij. Bart was ook een pion achter gekomen maar wist met secuur spel de partij naar remise te leiden. Met een gelijke stand zag het er niet al te best uit voor de driehoorn. Holger stond goed maar Sjoerd zat in zware tijdnood en Piet had een een paar pionnen minder bij ongelijke lopers plus T.
Holger won vervolgens ook overtuigend van Bolster, een sterke 2000 speler. Dat REGLOH daarbij in tijdnood een stuk wegblunderde maakte niet uit; Bolster had op dat moment nog zo’n 10 seconden voor 15 zetten en bovendien verloor hij prompt zelf zijn dame.

Sjoerd had de tijdscontrole gehaald en daarbij een paar pionnen gewonnen. Zijn tegenstander ging erg lang door, waarschijnlijk vanwege de vlag, maar ook met 40 seconden is D+D tegen een eenzame koning te winnen. Op het moment dat ik mijn 2e vrijpion wilde promoveren gaf Gallejo op. Daarna was de partij van Piet de enige die nog bezig was. Piet verdedigde T+L en 4 pionnen tegen T+L+5(?)pionnen. Of het remise was weet ik niet zeker, maar de tegenstander van Piet besloot in ieder geval met minder tijd op remise in te gaan.
De eindstand werd daardoor 5-3, en omdat eerder 3x met 4,5 en 3x met 5,5 was gewonnen eindigen we met een mooi gemiddelde van 5 punten per wedstrijd. De overwinning tegen MSC is ook de 21e winst in de bondscompetitie op rij, een reeks die waarschijnlijk alleen is overtroffen door de legendarische koningsclub Bergen.

20 reacties op “Nr. 21”

  1. Wauw! Ik wou dat ik in dat team zat!

  2. Cool!

  3. Nee sorry W.S, ik heb eens even rond gevraagd binnen het derde maar volgens J.S pas je niet zo goed binnen de groep! Bom Talla zou echter wel goed binnen de groep passen, J.S stortte zich bij aankomst likkebaardend bovenop Bom Talla om te vragen of hij zich komend seizoen bij ons wilt voegen, ondanks het feit dat Bom Talla’s huidige teamleden alles konden horen!!!

  4. En ik blunderde geen stuk weg zoals in het verslag staat vermeld, ik offerde een stuk dat hoogstwaarschijnlijk niet correct was omdat mijn tegenstander een weerlegging had. Gelukkig was die weerlegging echter niet zo makkelijk te vinden met 10 seconden op de klok!

  5. He Horgel past Buikie wel in t 3e?
    Ik hoorde P.Snot zeggen dat W.S. wel welkom is mits met z’n vriendin!

  6. Overigens hoorde ik in de wandelgangen dat er is gesproken over het wel of niet gebruik maken van de diensten van Bart in het derde team, omdat hij “weigert” te spelen in de vierhoorn! Lijkt mij nogal vanzelf sprekend dat Bart het recht heeft om te weigeren om drie klasses lager te spelen nadat hij op 5 ratingpunten na uit het derde team is gevallen. Het lijkt mij dan ook niet vreemd dat hij zich beschikbaar stelt als invaller voor het derde en dat hij dan aan het einde van het seizoen een tweede keer mag mee spelen, hij heeft ook tenslotte gewoon bondscontributie betaald? Raar ook dat dit een dag voor een wedstrijd gebeurd en bart hier zelf ook geen weet van heeft?

  7. Ach die Eenhoorn hangt toch sowieso aan elkaar van de achterkamertjes politiek, dit komt voor mij niet bepaald als een bliksemschicht bij heldere hemel hoor!

  8. Har. Waar wandel jij zo al?

  9. Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Buikie wel in het derde past, maar er zijn ook mensen die zeggen: “Laat hem maar lekker zitten waar hij zit bij de andere eilandjes!” en “Buikie past binnen het team, maar aan Bom Talla kan hij niet tippen”!

  10. Gelukkig hebben we mooie plaatsingregels. Als de Drie/eenhoorn ook maar een van die bikkels kan aantrekken mag ze blij zijn! En door ons discrete en diplomatieke optreden heb ik daar vertrouwen in!

  11. Ik heb in de wandelgangen ook gehoord dat mensen uit het derde weigeren om komend seizoen in het tweede of eerste in te vallen en dat is natuurlijk schandalig! Kijk als je een geldige reden hebt om niet in te vallen in een hoger team, zoals ruzie met een ander eenhoornlid waardoor deze weigert met jou in een team te spelen dan snap ik het wel, maar anders niet!

    Maar zijn er nou toevallig nog vrijwilligers in het eerste en tweede met wie ik bonje kan krijgen, zodat ik niet in de een of twee hoorn hoef in te vallen???

  12. Is vrijdag training 3-4e trouwens?

  13. Jammer dat jij en Bart het vierde team “blijkbaar” zo laag vinden Holger. Zo komen we natuurlijk nooit in hoger aanzien terecht. (Voor de statistieken: het was Bart zijn derde invalbeurt in het derde, dus knap gedaan dit seizoen met 9 spelers)
    Zouden er volgend seizoen spelers gaan zeggen iets van: “nee wij willen niet spelen in het derde (op zaterdag..) we gaan wel even helpen het vierde een paar klassen te laten promoveren?” Jullie zijn welkom.

  14. Los daarvan; het 4e promoveert zonder hulp ook wel 🙂

  15. Nou het gaat er meer om dat Bart al een aantal seizoenen een vaste kracht is geweest in het derde en heeft meegewerkt aan het opwerken van het derde team naar de eerste klasse. Dan is het wel erg zuur als je uit het team wordt gezet en er van je wordt verwacht dat je drie klassen lager gaat spelen ipv met zijn schaakvrienden uit het derde. Als Bart op bord 2 was gaan spelen in het vierde team, dan had hij ook zeker iedere westrijd ruim 200 ratingpunten onder zijn niveau gespeeld. Ik zeg alleen maar dat ik vind dat Bart als algemeen invaller wel het recht heeft om alleen een uitnodiging voor een invalbeurt in het derde te accepteren, zeker gezien zijn jarenlange inzet voor de club!

  16. Je wilt zeggen dat bart eigenlijk beter zijn plek heeft verdiend in het 3e dan jij zelf holger? Want dan zie ik wel een überaltruïstische oplossing voor het morele dilemma dat je schetst!

  17. Ik ben het er mee eens dat Bart vanwege de laatste jaren in het team hoort. We hebben van te voren afgesproken dat hij een aantal keer zou invallen. Qua rating was hij de aangewezen invaller en had hij dus ook recht om te spelen. Als Bb niet in het 4e wil spelen is dat jammer maar zijn vrije keuze. Laten we blij zijn dat hij lid is/blijft.

  18. Arjon volgens mij snap je het niet helemaal, het gaat hier niet over wel of niet een plek in het derde team. Het gaat over het wel of niet mogen invallen in het derde als je geweigerd hebt om te spelen in een lager team. Niet lukraak posten op ons forum als je het niveau niet kan bijbenen AUB!

  19. dit is geen forum maar verder heb je gelijk. Alsof Buikie in het 3e zou spelen als ie zich niet plaatste voor het 2e!! Psaw!
    Of bedoelt buikie dat ie zn plek in het 2e opgeeft voor REGLOH opdat Bart in het 3e kan?
    Ja?Ja? Wat? Zeg dan!

  20. Van de website van caissa: “Na de felicitaties van clubgenoten en de spelers van Opening’64 mocht Ton van Dijk als topscorer van het team (vier zeges, drie remises) de champagnefles ontkurken en werd het achttal in de bloemen gezet. Dankzij zes overwinningen op rij, onder meer tegen de nummers twee en drie van de ranglijst, mag Caïssa 2 zich de terechte kampioen van de tweede klasse A noemen. ”
    Waar is onze champagne? miss-kussen? bloemen?