Team Bekkink wint C-poule op Blauwe Hap trn

bekkink.jpgIn Galerie Windkracht 13 vond zaterdagmiddag het vierde Blauwe Hap Toernooi plaats. Het toernooi werd georganiseerd door de Helderse schaakvereniging M.S.C (Morphy Schaakmat Combinatie) en wordt ook wel het open schaakkampioenschap van Den Helder voor drietallen genoemd.

Veertien teams hadden zich aangemeld voor vijf rondes van elk 25 minuten. Er werd gestreden in drie poules, in poule A, waarin de sterkste teams uitkwamen, eindigde het team Woerden als eerste, team Magnus uit Schagen mocht zich als beste uitroepen in poule B. Een jeugdige delegatie uit Hoorn, bestaande uit de achtjarige Joey, de elfjarige Sereyo en vader Roy Bekkink (37) werden de trotse winnaars in poule C.

Vooral Joey oogste bewondering en tegelijkertijd was het vertederend te zien hoe dit joch bijna achteloos, ogenschijnlijk zonder na te denken de stukken over het bord joeg en menig volwassen kerel van de tafel blies.

Voorzitter Arie Benschop: “naast dit unieke Blauwe Hap Toernooi, waarbij schaken gecombineerd wordt met kunst en een Indische maaltijd, organiseren wij ieder jaar het clubkampioenschap, een kersttoernooi en al meer dan dertig jaar het kampioenschap voor Helderse basisscholen. Ondanks de speciale aandacht die de club aan schaken voor de jeugd schenkt, valt het aantal jeugdleden mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de jeugdafdeling van M.S.C., bestaande uit tien leden in de leeftijd zes tot dertien jaar, wordt gekoesterd. De jongeren worden onder begeleiding van bekwame schakers klaargestoomd voor het grote werk.

Bron: Ronald van Rietschoten, DenHelderActueel.nl