NH-Kamp: Opnieuw prachtige prestatie De Koet

Noord-Hollands Schaakkampioenschap 2008/2009 voor Basisscholen

koet2009.jpgDit kampioenschap werd op zaterdag 21 maart in buurthuis De Pelikaan te Krommenie gespeeld. Er hadden zich 25 teams geplaatst door hun goede klassering in hun regio.
Er werden negen ronden gespeeld met een bedenktijd van 15 minuten p.p.p.p. om te bepalen wie de nieuwe kampioen zou worden. Uit West-Friesland namen vier teams aan dit evenement deel. Dat waren het eerste en tweede team van De Koet uit Midwoud, De Hoeksteen uit Hoorn en de Jan Luykenschool uit Schellinkhout.
Het eerste team van De Koet deed het geweldig want zij wisten na negen ronden met 14 punten op een prachtige tweede plaats te eindigen. Zij hadden slechts één punt minder dan de kampioen, de Jan Campertschool uit Driehuis. De Hoeksteen deed het met een vijfde plaats ook heel goed. Het tweede team van De Koet werd 12e en Jan Luykenschool 13e.
Door deze tweede plaats van De Koet mag dit team deelnemen aan het Nederlandse kampioenschap dat op 30 mei in Nijmegen van start gaat. Wij wensen de spelers van De Koet: Dan Spanhaak, Liam Reitema, Tom Kerkhof en Gelmer Kroos daar heel veel succes!