Gelukkige overwinning voor driehoorn

De driehoorn sloeg ditmaal genadeloos toe te Haarlem.
Fanatieke supporters als Rob Mulder (momenteel 3e in de interne van HWP!), Ardjan Langedijk en Eveline Faber zweepten het team op tot alweer een nieuwe topprestatie.

Gedurende de avond leek de overwinning echter allerminst zeker. Sjoerd verloor al snel en kansloos van zwaargewicht Burggraaf. En op bord 2 moest Barry het met een kwaliteit minder stellen.
Alleen Holger stond snel duidelijk beter, terwijl Jasper een pion had geofferd voor initiatief. Rond 11 uur leek de 0 op bord 2 onontkoombaar, en was het duidelijk dat Jasper moest winnen. Aangezien dat gezien de stelling nauwelijks te doen was offerde Jasper een stuk. Incorrect, maar praktisch zeer gevaarlijk. In lichte tijdnood zag zijn tegenstander het allemaal niet en kwam hij in een iets minder eindspel. Ondanks enkele onnauwkeurigheden wist Jasper een pion te laten promoveren en kon hij een punt laten noteren. Omdat ook Holger inmiddels had gewonnen, dankzij een sterke vrijpion en een leuke combinatie, werd de stand 2-2. Bord 4 viel af, en dus bekert de driehoorn nog even door.
Rest nog te vermelden dat Jasper volgens diverse HWP-ers genadeloos toesloeg in de wc, dat zijn tegenstander hem een prutser noemde, dat holger jasper in zijn rug pookte met zijn stekel, en dat Rob ongelukkig verloor van de nr 2 van HWP.
Al met al een interessante avond.

1 Seelemeijer-Leinwand 1-0
2 Plukkel-Beerens 0-1
3 Bonte-de Jong 1-0
4 Kelder-Burggraaf 0-1

19 reacties op “Gelukkige overwinning voor driehoorn”

 1. Ja we hebben weer een schitterende teamprestatie geleverd in het verre Haarlem. Winnen van een promotieklasser kan toch wel een stuntje genoemd worden. Het was ook echt een leuke avond, het was tot de laatste minuut razend spannend. Leuk dat het door Jasper tot zo’n climax kwam!

 2. Mooie prestatie hoor! Dus jullie gaan volgend seizoen wéér promoveren!? 😉

 3. De tegenstander van Jasper dacht in eerste instantie te maken hebben gehad met een prutser (half-serieus opgemerkt na afloop van een zojuist verloren partij). Toen we Jasper’s intuitieve torenoffer later nog eens bekeken bleek het helemaal niet zo slecht en werd Jasper door diezelfde tegenstander op diezelfde toon uitgemaakt voor de nieuwe Tal!
  Ja, dat was weer een ouderwetse bekeravond. Strakke partij van Holger, legendarisch ondoorgrondelijke pot van Barry, die tot tweemaal toe een vijandelijke pion pas op de 7e rij wist te elimineren maar voor de derde moest capituleren!

 4. http://chesschitchat.com/diagram/3r2k1%2F5r1p%2F2pqb1p1%2F1p3pQ1%2Fp6R%2F3B2RP%2FPPP3P1%2F6K1

  Ik denk dat dit ongeveer de stelling was na Th5..a4. Jasper en zn tegenstander hadden ongeveer 7 minuten p.p over rond zet 28.
  Er volgde Txh7 Txh7 Dxg6 en zwart speelde vervolgens niet Kf8. Maar dan moet zwart mat gaan? Stond de z dame ergens anders?

  Overigens heb ik beide opmerkingen van Jaspers tegenstander niet zelf gehoord, maar als ik moest kiezen sluit ik me toch aan bij zijn eerste opmerking 🙂
  Desalniettemin fantastische prestatie van Jasper die weer wist te winnen toen het nodig was!

 5. De zwarte dame stond idd op c7 (niet d6). Er volgde na Dxg6 Tg7 Dxe6+ Df7 Txg7 Kxg7 en Dxc6 en wit stond goed. Na Kf8 (ipv Tg7)komt zwart er iig beter uit.

 6. gefeli, lache twee van die bekerverhalen, thrillers worden nog onze specialiteit

 7. Gents, ik had niets anders verwacht 😉

  Gelijkwaardige teams dus een gelijke uitslag.

  Suc6 in de volgende ronde

 8. Had de tegenstander het idee Kf8 Dxg3 gemist?? Voor wit kan ik het me voorstellen, maar als je met zwart na Txh7 zit… hetzelfde geldt voor de dame op c7 ipv d6, toch, of stond ie toch op d7? Wat vaag!

  Wel lekkere blufzet verder, hahaha

  Stond die koning niet gewoon op h2, sjoerd?

 9. nope. Ik denk dat beiden over het hoofd zagen dat Le6 veld g8 dekt na Kf8.

 10. Dat kan haast niet, dan is Tf7xh7 al gespeeld! Tenzij je zegt dat de zwartspeler over het hoofd zag dat zijn loper diagonaal kon bewegen…

 11. Diagonaal achterwaarts. En ja, dat zeg ik. Bedenk wel; dit zijn spelers die klassen lager spelen dan jij!

 12. Zucht, het is niet eens waar, het was toch een tegenstander uit de promotieklasse? :p

 13. wellus!

 14. Op de site van jullie tegenstander staat dat de toren niet op d8 maar op d7 stond, wat aardig wat uitmaakt. Dan nog lijkt me Kf8 wel ontzettend veel logischer dan Th-g7, na Kf8 kom je volgens mij een kwaliteit tegen een pion voor met een stuk minder materiaal en daarom meer kans op remise ofwel winst dan nu het geval was.

  Hoe dan ook, die toren op d7 ipv d8 maakt van Txh7 een hele goede zet, in plaats van een zeer geslaagde (en vrij slechte) blufzet. Hulde =)

 15. Dat diagram klopt mss niet. Check maar de comments eronder. Wel mazzel dat Burggraaf na zn winst meteen weg was, als de tegenstander van Jasper toen een beetje gecoached was was hij volgens zn comment voor de remise gegaan. Nou ja, da’s ons geluk dan weer:-) Die stelling was overigens bereikt toen ook holger en barry nog bezig waren, dus dat verslag klopt volgens mij niet helemaal. Nou ja, is ook moeilijk een verslag te schrijven als je er niet bij bent geweest;)

 16. De stelling van mij was nadat Holger en Barry al klaar waren bereikt.

 17. als je dit soort leugens wil volhouden stap ik uit het team, verdorie! (caissa, aartswoud, stijve toren, doe een aanbod!?)

  Sowieso is die hele stelling niet op het bord geweest omdat het diagram totaal niet klopt. Al zou het geklopt hebben: Barry was iig nog bezig tijdens die stelling, van holger weet ik het niet 100 procent zeker maar volgens mij was hij toen bezig met Td7 (!)
  Iig was het op dat moment al duidelijk dat je moest winnen wat gelukkig gebeurde.

 18. en caps lock dag is allang voorbij JASPER! 🙂

 19. Ik ben het niet graag eens met SJOERD, maar ik ben er toch vrij zeker van dat ik op het moment van het torenoffer nog aan het spelen was. Ik kwam vrijwel meteen na het einde van mijn partij bij JASPER kijken en toen zag ik het eindspel met de kwaliteit vs pion (en) minder…..

  Ohja en prettig kerstfeest IEDEREEN!