Eenhoorn deelt psychologisch tikje uit

Er was geen sprake van een overwinning, maar toch bekert de Eenhoorn door. Gisteravond speelden Mark van Ojik, Daan Zult, Arne Moll en Peter Doggers in ‘de hel van Beverwijk’ tweemaal 2-2, en vanwege de (onnodige) nederlaag van Peter op bord vier tegen ex-Eenhoorner Sjoerd Plukkel in de reguliere partij zitten we in de tweede ronde. We kunnen de belangrijkere competitiewedstrijd tegen diezelfde Wijker Boys op 13 december met een psychologisch voordeeltje starten.

Mark kwam met zwart onder druk te staan tegen Ruijgrok, maar wist zich op tactische wijze eruit te redden dankzij een eeuwig schaakmotief. Arne leek uitstekend uit de opening te komen toen hij met zwart even niet op c6 hoefde terug te staan maar de tussenzet …b3! kon spelen met de dreiging …b2 en torenwinst op a1. Helaas leidden de verwikkelingen niet tot voordeel.

Daan speelde weer een van zijn klassieke 1.c4-partijen en bond andermaal een sterke speler aan zijn zegekar. In een dameloos middenspel stond Den Heetens koning wat op de tocht en bovendien had hij een slecht paard op b6; uiteindelijk kwam hij wel los maar Daans loperpaar en vrije h-pion beslisten de strijd.

Ikzelf stond lange tijd een fractie beter tegen Sjoerd, hoewel het waarschijnlijk symbolisch was. De eindfase was er een met weinig bedenktijd en bedroevend lage kwaliteit van zetten. Eerst gaf Sjoerd een pion weg en dat zag ik niet en vervolgens ga ik, waar remise dus al voldoende was voor de winst, zelf pardoes een pion weg. Het resterende eindspel werd uitstekend uitgetikt, moet ik toegeven.

Met snelschaken nam ik hard revanche, en Arne scoorde zijn eerste overwinning voor de Eenhoorn door Duijker ook te pakken. Omdat Mark en Daan verloren werd het opnieuw 2-2, en bleek dat Doggers-Plukkel een partij voor spek en bonen was geweest: Eenhoorn wint 2-1 op de eerste drie borden!

Regulier:

1. Mark van Ojik (z) - Dennis Ruijgrok  ½-½
2. Daan Zult   (w) - Djurre den Heeten 1-0
3. Arne Moll   (z) - Rick Duijker   ½-½
4. Peter Doggers (w) - Sjoerd Plukkel  0-1

Snelschaken:

1. Mark van Ojik (w) - Dennis Ruijgrok  0-1
2. Daan Zult   (z) - Djurre den Heeten 0-1
3. Arne Moll   (w) - Rick Duijker   1-0
4. Peter Doggers (z) - Sjoerd Plukkel  1-0

5 reacties op “Eenhoorn deelt psychologisch tikje uit”

 1. Ik zou een revanche tegen HSG in de 2e ronde wel een aardige vinden.

  En de dertiende dat wordt natuurlijk een formaliteitje. ;-D

 2. Op de 13e komen we met 18 man het recht zetten.

 3. ‘k kijk al een tijdje uit naar de terugreis.

 4. ‘t is inmiddels 14 december,
  en ik kan u melden : het was een PERFECTE TERUGREIS.

 5. Gefeliciteerd hoor! Ben benieuwd naar het verslag.