WFJ 07: Seréyo Bekkink rent op de tweede dag naar twee titels in de categorieën C en D

De C-groep tot 14 jaar (Foto’s)
Na vier ronden op de eerste dag gingen Bart Voorn en Seréyo aan de leiding, elk met vier punten. Op de tweede dag werden er nog drie partijen gespeeld.
In ronde vijf was het topduel Bart-Seréyo, zij gingen beslissen wie eraan de leiding zou komen. Deze partij werd heel knap door Seréyo gewonnen, waardoor hij nu alleen aan de leiding kwam. Hij stond deze plaats niet mee af, in de laatste ronde stelde hij zijn titel veilig door remise te spelen tegen Rens Blom van Princensluis. Gefeliciteerd Seréyo!
Bart Voorn van Caïssa werd tweede, hij behaalde 6 punten, op een mooie derde plaats kwam onze Fons Groot met 5 punten. Mayke Ploeger van NSI/De Eenhoorn werd mooi vierde en Marc Pot behaalde heel knap een punt in deze sterke groep.

D-categorie tot 12 jaar
Hier hadden we een deelnemersveld van 15 deelnemers.
Kampioen in deze leuke groep werd Seréyo Bekkink met een prachtige score van 9 punten uit 9 wedstrijden. Hij moest af en toe rennen van het ene bord naar het andere want hij speelde gelijktijdig ook in de C-categorie, maar zijn spel was grandioos. Weer gefeliciteerd Seréyo!
Op de tweede en derde plaats eindigden de bekende Caïssa spelers Jeroen C Vlaar met 6 ½ punt en Robbert van Dijkhuizen met 6 punten. Op de vierde plaats kwamen vier spelers met elk 5 punten.
Het onderlinge resultaat was nu heel beslissend en dit was in het voordeel van Joey Bekkink zodat hij vierde werd en dus ook naar het Noord-Hollands kampioenschap mag samen met zijn broer en Jeroen en Robbert.
Verder deden onze Erik Neelen en Juan Olthof het ook prima want zij behaalden keurig drie punten. Vooral voor Juan was het knap want hij had bij de andere KNSB een blessure opgelopen en moest zich op krukken voortbewegen. Juan van harte beterschap en blijf toch maar bij onze KNSB!