WFJ 07: Kleine reus, grote kampioen!

Klik hier voor de competitiebestanden.


(Foto’s) Op donderdag 27 en vrijdag 28 december werd in cultureel centrum de Huesmolen in Hoorn weer de Westfriese jeugkampioenschappen gehouden. De A, B en C-spelers spelen twee dagen en de jongste schakers de D-tjes (tot 12) en E-tjes (tot 10) één dag. Evenals in voorafgaande jaren was de organisatie in handen van Caïssa en onze vereniging.

E-tjes: Kleine reus, grote kampioen!
De E-spelers speelden alleen op donderdag. In deze groep deden 8 schakers mee. De organisatie had gekozen om een dubbel Round Robin toernooi te spelen met deze groep. Dat betekend dat iedereen twee keer tegen mekaar speelde, de ene keer met wit, de andere keer met zwart. Voor deze spelers was dus wel heel hard werken met 14 partijen gespeeld. Maar zij presteerden het toch om ongeveer half vijf klaar te zijn, geweldig! Zij waren wel een beetje moe aan het eind.

Het werd een zeer spannende strijd. David Reus (NSI De eenhoorn) en Stuart Jong Tjien Fa (Caissa/Honky Tonk) kwamen beiden op 11 uit 14. Het onderlinge resultaat moest uitkomst bieden. Aangezien David twee maal van Stuart had gewonnen mag hij zich Westfries jeugdkampioen 2007 in de E-categorie noemen. Een geweldige prestatie David, onze felicitaties.
Stuart werd tweede. Op de derde plek kwam Stijn Noorman (KTV/Torenhoog) een half puntje tekort hij eindigde op 10,5 punt. Vierde werd Yannick Andrioli (Caissa) die ook lang in de top meedeed en 9 punten behaalde. Onze Joey Bekkink deed het ook heel goed want hij eindigde met 7 punten op een fraaie vijfde plaats. Heel goed Joey.