WFJ 07: Jort Faber wordt West-Fries kampioen en wint de fraaie wisselbokaal

De A-groep tot 20 jaar en de B-groep tot 16 jaar. (Foto’s)
Deze twee leeftijdscategorieën speelden in één groep en zo hadden we een leuk deelnemersveld van 10 deelnemers waaronder zelfs twee meisjes Debbie Bischoff en Patricia Swart. Na de eerste dag gingen de NSI/De Eenhoorn spelers Kevin Smit bij de A en Jort Faber bij de B aan de leiding met 3½ punt uit vier wedstrijden. Op de tweede dag werden er weer vier wedstrijden gespeeld.
Kevin was deze dag wat minder succesvol, want hij verloor verrassend van Marten Ploeger Caïssa en speelde ook nog eenmaal remise tegen Debbie, de andere twee partijen werden knap gewonnen. Marten Ploeger werd daarmee de nieuwe kampioen bij de A-groep met een half punt voorsprong op Kevin die tweede werd, Debbie werd tussen al deze jongens knap derde.
Jort behaalde op de tweede dag weer 3½ punt en werd daarmee de kampioen bij de B-groep. De plaatsen twee en die waren ook voor de NSI/De Eenhoorn spelers Michel Knol werd tweede en Sebastiaan Bosschieter eindigde knap op de derde plaats.
Jort Faber eindigde in het totale klassement op de eerste plaats. Hiermee werd hij de nieuwe kampioen van West-Friesland, hij mocht de fraaie wisselbokaal voor een jaar mee naar huis nemen. Jort, van harte gefeliciteerd.

Aan het eind van dit leuke West-Fries kampioenschap waar ook heel veel aan doorgeefschaak werd gedaan willen wij op de eerste plaats onze sponsor, Botman Multi Media bedanken.Tevens gaat onze dank uit naar de wedstrijdleiders en de medewerkers van De Huesmolen. Sander Bischoff en Piet Buikstra die voor de indeling en het computerwerk zorgde en aan Rob Bouwman die zorgde dat alles op rolletjes liep.
Al onze vertegenwoordigers naar het Noord-Hollands kampioenschap: heel veel succes!

Allemaal een heel gelukkig 2008 met heel veel schaakplezier.

3 reacties op “WFJ 07: Jort Faber wordt West-Fries kampioen en wint de fraaie wisselbokaal”

  1. Jóóórt. Goed gedaan man!

  2. Sereyo, hoe doe je dat? Geweldig gedaan.

  3. David. Geweldig, je bent een REUS.