Geen Hoornse bekerfinale :-(

Gisteravond was de 3e ronde van de beker voor de driehoorn. Een toch wat gehavend team (de hoogste ratinghouders waren allen niet meer speelgerechtigd, bovendien was Niels ook nog ziek) toog richting Bergen. Het werd een spannende avond…
Nadat Kevin een kans op klein voordeel had gemist, werden alle torens geruild en was de muziek uit de stelling, Kevin accepteerde terecht het remiseaanbod.
Niels kwam uit de opening met een dubbele c-pion maar leek in het middenspel alles onder controle te hebben. Toch ging het daarna mis en Niels verloor.
Roy speelde de sleutelpartij, koningsgambiet, kwaliteitsoffer, een remiseaanbod terecht afgeslagen, en mooie winstkansen. Om half 12 ging het mis….au!
Piet speelde degelijk en had een klein plusje maar kwam nooit tot echte zaken. In het toreneindspel met 1 extra (rand)pion was na a6-a7 remise een feit.

3-1 dus voor de gastheren, maar we waren er wel heel dichtbij. Verder een leuke en gezellige schaakavond in Bergen, zonder protesten…;-)

26-04-2012 Bergen – H.S.V. De Eenhoorn 3 – 1

1. Jan Keijsper 2053 – Roy Kerkhoven 1890 1-0
2. Jacob de Boer 1853 – Kevin Smit 1867 ½-½
3. Richard Frans 1783 – Piet Aardenburg 1832 ½-½
4. Tijmen Grondhout 1696 – Niels Out 1738 1-0

3 reacties op “Geen Hoornse bekerfinale :-(”

  1. Dramatisch. Tot 1 zet voor het einde stond ik nog gewonnen en daarmee hadden we in de halve finale gestaan.
    Ik heb zojuist nog even een bedrag voor de niet-betaalde consumpties aan Bergen over gemaakt.

  2. Was dit de laatste wedstrijd onder de naam HSV de Eenhoorn?

  3. Jammer van de uitslag ( en van de protesten ook trouwens). Maar ik snap dat jullie de zustervereniging geen morele dilemma’s willen voorschotelen. Een Hoornse finale was anders wel leuk geweest.