Seréyo’s belevenissen op het NK (ronde 1+2)

(geschreven door Seréyo)
Het is meivakantie en dat betekent 9 dagen NK jeugd in Haarlem!
Omdat ik me op het NHSB PK niet direct geplaatst had, zou ik eigenlijk geen NK kunnen spelen dit jaar. Noord-Holland heeft namelijk een hele sterke B lichting en maar recht op 2 NK plekken. Maar er vielen wat mensen af en dus had ik recht op een vrijplaats. Ik ben met mijn rating van 1877 als 16e geplaatst van de 30 spelers. En ik mocht gisteren, zaterdag, de 1e ronde meteen op het live bord tegen de kampioen van vorig jaar, Roger Meng (2333).

De kleurloting was geweest en ik had wit. We begonnen om 15 uur en waren pas om 19.15 uur klaar. Roger, die pas geleden op het weekendtoernooi in Delft nog van Dimitri Reinderman had gewonnen, was natuurlijk beter maar ondanks een foutje van mij in de opening (caro kann) ging het lange tijd gelijk op en ik heb een goede partij gespeeld. In de speelzaal is weer gratis cola (en thee en andere frisdrank) voor de spelers dus dat is leuk.

Vandaag om 11.30 uur begon de 2e ronde. Nu moest ik met zwart tegen Raimond Vastenhout (1686) Ik hoopte snel klaar te zijn om de misschien wel kampioenswedstrijd van Ajax thuis live te kunnen kijken om 14.30 uur. Dit is niet helemaal gelukt, maar ik heb wel gewonnen. Het was een Siciliaanse partij waarbij ik het betere spel had en een pion en daarna een kwaliteit won. Toen haalde ik een dame en gaf hij op, daarom was ik toch nog mooi op tijd thuis om de 2e helft te kijken en natuurlijk Ajax te zien winnen:-)

Dit is de link van de site van het NK met live partijen, live uitslagen, filmpjes en live commentaar: nkjeugd.schaakbond.nl