Rabobank fiets sponsortocht

Het leek een hele uitdaging om tien bikkels te vinden die op zaterdag 17 september voor de club aan de rabofietssponsortocht mee wilden doen. Maar uiteindelijk hebben zelfs twaalf deelnemers voor de club de tocht uitgefietst.

De Rabobank organiseert de sponsortocht. Voor elke deelnemer die de tocht uitfietst ontvangt de vereniging 25 euro. Elke vereniging kan met maximaal 10 deelnemer meedoen. Dit zorgde ervoor dat zo’n 5200 sporters op de fiets sprongen en deze uitdaging aangingen. De tocht is in totaal 38 kilometer lang dus niet onoverkomelijk maar ook niet een lachertje. Daarbij kwam nog dat we flink door moest trappen omdat er om 13:00 in Haarlem weer geschaakt moest worden.

Tijdig starten luidde dus het devies en dat lukte. Vlak na negenen stoof de kopgroep ervandoor. Vanaf de Nieuwe Steen werd er stevig doorgetrapt en de eerste stempel post in Blokker werd al snel bereikt. Even zigzaggen om de meute fietsers te ontwijken. (In Blokker kon ook worden gestart.) Inmiddels waren Piet en Mechthild al aan de horizon verdwenen. Geen schande beide waren voorzien van racefietsen. Het groepje daarachter bestond uit Sjoerd, Kevin, Sander en Bas. Na Blokker werd koers gezet naar Nibbixwoud. Alwaar het parcours afgesneden kon worden. Wijzelijk hebben we dit niet gedaan want prompt stond om de hoek een verborgen stempelpost. Zelfs zo verborgen dat je er (bijna) voorbij fietste.

Inmiddels draaide het parcours in westelijke richting. Nu werd duidelijk dat er wel degelijk wind stond en ook nog pal tegen. De lol ging er wel een beetje van af. Er moest echt gewerkt worden. Behalve dan door de mensen die de tocht per electrofiets ondernamen. Bah, dat voelt toch als valsspelen.

Ondertussen begonnen zowel Sjoerd als zijn fiets langzaam maar zeker de geest te geven. Gelukkig lag Wognum vlakbij en met deze gedachte haalden we de volgende stempelpost. Met inmiddels ruim 20 km in de benen was het tijd voor een pauze. De Rabobank had gezorgd voor een rugzak met broodjes, een pakje Wicky, een mars en een appel. Onder het genot van vrolijke deunen van de aanwezige muziekkanten genoten wij even van rust.

Het laatste stuk was pittig. Het tempo lag onverminderd hoog en de wind had vrij spel op de zomerdijk, we passeerden Bobbeldijk en de fietspaden leken eindeloos. Kevin en Sander hadden daar kennelijk geen last van want die reden inmiddels honderden meters voor ons uit. Met de laatste krachtsinspanning arriveerden we in Berkhout. Eindelijk weer richting het oosten met de wind in de rug. En de Nieuwe Steen werd nu snel bereikt. Na tweeenhalfuur zat de tocht erop. Sander en Kevin kwamen 5 minuten eerder aan. Piet en Mechthild reden de ronde in twee uur. Er was nog net genoeg tijd om snel te douchen en naar Haarlem te rijden.

De volgende keer zou ik het iets rustiger aandoen. Desalniettemin was het een prachtige dag. De schoonheid van de directe omgeving van Hoorn was voor velen een eye-opener. Alle deelnemers hartelijk dank!

Piet en Mechthild: De koplopers

vlnr: Kevin, Bas, Sjoerd, Sander nog gebroederlijk bijelkaar

Familie Dudink: zorgde voor files op de fietspaden

1 reactie op “Rabobank fiets sponsortocht”

  1. Volgende keer verwacht ik jullie op tv bij de tour heren! ­čśë