AB team wint 1e wedstrijd in promotieklasse

Gisteravond werd de 1e ronde in de promotieklasse NW-A gespeeld. We speelden een thuiswedstrijd tegen VAS Amsterdam. We spelen ook dit jaar weer met een combi-team van Eenhoorn en Caissa en hebben de beschikking over 8 spelers. De 1e ronde konden we met onze sterkste spelers aantreden en dit was aanleiding voor een knappe overwinning met 2,5 – 1,5.

De teamleiders hadden van te voren contact gehad en hierin was afgesproken om met iets gewijzigd speeltempo te spelen (1,5 uur + 15 min) en om 19.30 werden de klokken aangezet. Rond 20.30 kwam reservespeler Robbert van Dijkhuizen nog langs om z’n teamgenoten aan te moedigen, en dit heeft goed geholpen 🙂

Op bord 1 speelde met zwart Jort Faber een Siciliaanse variant tegen Don van den Bergh (1993). Jort kon niet goed ontwikkelen en de witspeler had een mooie aanval die goed doorsloeg waardoor Jort niets anders meer kon doen dan opgeven.
Op bord 2 speelde met wit Seréyo Bekkink tegen Jouke van Veelen (1839). Na de opening stond het ongeveer gelijk maar daarna kwam de witspeler wat minder te staan. Seréyo zag echter kans, vlak voor sluitingstijd, naar een goed eindspel af te wikkelen en kon hiermee zetherhaling afdwingen.

Kevin Smit speelde met zwart op het 3e bord tegen Wesley Ng (1598), hij ging een voor hem nieuwe opening uitproberen en dit pakte goed uit met een mooie overwinning.
Op het 4e bord speelde Bart Voorn met wit tegen Tjarda de Cock Bunning (1526). Na 11 zetten stond Bart beter omdat zijn tegenstander niet de beste voortzetting koos en hiermee was de partij binnen 18 zetten afgerond.

De volgende 2 rondes worden gespeeld op 15 oktober bij BSG in Bussum.

1 reactie op “AB team wint 1e wedstrijd in promotieklasse”

  1. Altijd lekker een goed begin