Eenhoorn 1 en Eenhoorn 2 starten met overwinning

De start van de nieuwe KNSB-competitie is voor beide teams uitstekend verlopen. In het Sportcomplex van Olympia Haarlem hield de Eenhoorn het reserveteam van Kennemer Combinatie op afstand en won met 5½ – 4½. De Tweehoorn deed het cijfermatig nog beter en versloeg Kennemer Combinatie 3 met duidelijke cijfers: 6 – 2.
De avond werd gepast afgesloten in het Mexicaanse restaurant Popocatepetl.

KC 2 moest drie basisspelers missen, versterking kwam vanuit KC 3. Op papier leek het een eenvoudige klus voor de Eenhoorn, in de praktijk bleek het nogal stroef te gaan. Na een vlotte remise van Mark kreeg Henk-Jan het punt in de schoot geworpen. Daarna won ook Daan en hadden we een comfortabele 2½ – ½ voorsprong. Peter kon het niet bolwerken tegen Miguoel Admiraal, maar Martijn versloeg FM Julius van Doeland en de marge werd hersteld. Ron moest genoegen nemen met remise. Arlette debuteerde voor ons team en was gebrand op een goed resultaat. Zij raakte echter verstrikt in het theoretische straatje van Peter Pijpers en kon de schade niet meer herstellen. Daarna kon Joseph een goede invalbeurt bekronen met een vol punt. Het tweede matchpunt werd veiliggesteld door Farhad die in een toreneindspel moest berusten in remise. Terwijl de geluidsinstallatie elders in het gebouw werd getest voor een houseparty waren Ardjan en Wouter Roggeveen nog volop in gevecht voor het laatste punt. Ardjan probeerde met een stuk minder stand te houden, maar zetdwang werd hem fataal. Zaterdag 29 oktober is SC Purmerend te gast in De Huesmolen.

Ook bij KC 3 waren drie invallers opgesteld. Tom had te maken met de naweeën van een bruiloft de avond ervoor en plaatste wijselijk al vroeg een remiseaanbod hetgeen door zijn tegenstander werd geaccepteerd. Ook Gilbert debuteerde voor onze club en hij trof de sterkste tegenstander, namelijk Frans Arp. Er kwam een vlijmscherpe Najdorf op het bord waarin Arp een stuk offerde voor enkele pionnen. Arp was uiteraard op bekend terrein, Gilbert minder en hij vocht voor wat hij waard was om onder het witte initiatief uit te komen. Dit lukte niet en de thuisclub kwam op voorsprong. Na remise van Wilko bracht Ronald de stand weer in evenwicht: 2 – 2. Langzaam maar zeker kwam de scoringsmachine op gang. Sereyo gebruikte veel tijd maar het zorgvuldig opgebouwde voordeel kon tijdig worden verzilverd. Daarna was Bas aan de beurt. Het wedstrijdbeeld was onderweg wat heen en weer gegaan maar Bas trok aan het langste eind. Vervolgens kon Sjors een duurzaam voordeel tot winst voeren en als laatste wist ook Jerrel een pluspion in een stukkeneindspel zorgvuldig af te maken. Op 29 oktober is TAL/DCG de volgende tegenstander van de Tweehoorn.

2 reacties op “Eenhoorn 1 en Eenhoorn 2 starten met overwinning”

  1. Hhhhheeeeeeeeeeeeeeeee Eenhoorn…

  2. Gefeliciteerd jongens! Vier punten binnen.