Gelijkspel Driehoorn + filmpje!

Een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Gisteravond moest de Driehoorn zijn 1e wedstrijd spelen, uit bij Kijk Uit in IJmuiden. Op papier is dit team één van de sterkere teams in deze 1e Klasse A. Met 3 auto’s arriveerden we stipt om 20.00 uur bij het clubhuis in IJmuiden.

Geïnspireerd door gevolgde workshops op de landelijke themadag jeugdschaak, vorige week gehouden in Arnhem, had teamleider Roy B. het plan opgevat om in plaats van een standaard verslagje een leuk filmpje te maken (Bedankt Lennart en Pascal:-)). Het gebrek aan ervaring hierin wordt ruimschoots gecompenseerd door enthousiasme, maar het kost beduidend meer tijd dan even wat schrijven..

Aangezien de teamleider iets voor het einde vertrok om een aantal clubgenoten op tijd op het station af te zetten, heeft niet iedere speler ‘live’ commentaar bij de partij… anyway, hier komt het dan:

Filmpje: Driehoorn speelt gelijk

15 reacties op “Gelijkspel Driehoorn + filmpje!”

 1. 4-4 tegen de grote concurrent, lang niet slecht. Ben benieuwd naar het filmpje, leuk idee!

 2. Kijk uit was toch wel iets verzwakt. Niettemin goede start.

 3. Haha, redelijk brilliant deze manier van verslaggeven en mooi gemaakt met die borden erin gemonteerd. En bijna 5-3 blijkt dus!

 4. Erg leuk!!!. En mooi gemaakt. Ga ‘m nog eens bekijken 😉

 5. Hahah, nice hoor! En snel klaar ook!

 6. Wat verfrissend zo’n verslag!
  Leuk om te zien na een drukke dag met het jeugdschaaktoernooi :).

 7. Fantastisch verslag. Op deze manier worden zelfs niet-schakende gezinsleden enthousiast!

 8. Het verslag op de site van Kijk Uit (www.schaakclubkijkuit.nl) is een stuk minder interessant. Zij zijn overigens ook een stuk minder tevreden met de uiteindelijke uitslag.

 9. leuk verslag gelukkig waren er gisteren geen camera’s bij op het brainwave toernooi / laurierboom

 10. Hier een reactie van een Kijk Uit-er

  Super leuk verslag, en een goede weergave van de sfeer tijdens de wedstrijd en eerlijk gezegd hebben jullie meer mogelijkheden gehad de match te winnen dan Kijk Uit …

  Voor Seréyo:
  De opening is in 1959 voor het eerst gespeeld en was met name bij de Russische schakers nogal populair (inclusief het pionoffer) en tot aan zet 18 van wit zelfs allemaal theorie, ik was zelf ongeveer 15 jaar toen ik deze variant met een zekere regelmaat speelde en vond het passend om mijn jeugdliefde tegen jou van stal te halen, zoiets als verloren jeugd tegen aanstormende jeugd, dit pakte deze keer goed uit. Maar ik ben er zeker van in de toekomst steeds minder kans te krijgen dit bij je te kunnen herhalen en wens je dan ook veel succes met een ongetwijfeld grote schaakcarriere…

 11. Ik heb ook nog een klein rolletje zie ik. Ik vraag me wel af of het geholpen heeft of niet. De enige manier om daar achter te komen is door het te proberen. Dus de volgende keer geven we Roy een knietje voor we aan de partij beginnen. Zorgt er voor dat de adrenaline stroom al vroeg op gang komt.

 12. WTF is Rocky? snap het commentaar niet echt:-)

 13. @Lourens
  Bedankt voor leuke reactie en ik zal zeker nog even naar die variant gaan kijken.

 14. Legendarisch verslag dat de lat hoog legt voor toekomstige wedstrijdverslagen!

 15. Ohja en Yor, ik denk dat Rocky doelt op het stukje waar Sereyo aan het kickboksen is en een knietje uitdeelt. Wel een beetje droevige en onduidelijke bijdrage, gelukkig is dit een schaakforum. Overigens ben ik niet Rocky Balboa. Rocky is tenslotte niet half zo droevig en onduidelijk als ik.