Verslag NOVA Weekendtoernooi

Rob Mulder, Seréyo en Joey Bekkink hebben een druk schaakweekend achter de rug: Afgelopen weekend vond namelijk het NOVA college toernooi plaats in Haarlem. Dit is een 6-rondig weekend toernooi, verdeeld in 3 groepen, met mogelijkheid van 1 of zelfs 2 byes.
De Eenhoorn had 3 afgevaardigden. Joey in groep C (rating tm 1600) en Seréyo en Rob in groep B (rating tm 2000) Doelstelling van zowel Seréyo als Rob was om wat verloren gegane ratingpunten terug te winnen (lees: een plek in het 2e team te veroveren:-))

Vrijdagavond hadden de broers Bekkink een bye, Rob speelde wel en wist zijn 1e partij te winnen. Zaterdagochtend om 9 uur begon de 2e ronde. Joey verloor en Seréyo en Rob wisten te winnen. Om 14.00 uur ronde 3, waarbij Joey heel snel won. Het citaat uit het rondebulletin willen we jullie niet onthouden: (Joey is de Simpsons-fan)

“Een kwartier na de ‘gong van Joost’ komt een jongetje in een Batman-shirtje de speelzaal uit. 23 zetten…. “Je speelde véél te snel!”verwijt zijn moeder hem. “Het kwam alléén door die loper”, verdedigt hij zich. Deze dialoog wordt tweemaal herhaald. “Nu moeten we vier uur wachten…”, zegt de moeder. “Langer”, zegt Batman. Hij rekent ook snel. Zijn tegenstander, eveneens een jaar of negen, in een Simpsons-shirt, heeft zijn analyse inmiddels klaar: “Hij speelde precies de zetten die hij moest doen om mij te laten winnen.” ”

Zowel Rob als Seréyo spelen de 3e ronde een remise, waarbij Seréyo dit deed tegen de nr 4 geplaatste (1952 rating). De 4e ronde (19.30-23.30) genoten ze alle drie van welverdiende rust, een bye dus.

Zondagochtend wederom (te) vroeg aan de bak. Rob en Joey wonnen vrij makkelijk en ook Seréyo wist snel, in 21 zetten, te winnen van zijn tegenstander. Rob zou bij winst in de laatste ronde in ieder geval (gedeeld)groepswinnaar zijn. En ook Seréyo zou dan in de top 5 eindigen.

Helaas, het mocht niet zo zijn: alle drie de Eenhoorners verloren hun laatste partij.. We zullen dit maar wijten aan vermoeidheid voor zo’n laatste ronde en niet aan de druk om zo graag op zaterdag te willen spelen;-)

Uiteindelijke toernooiwinnaars waren Erik van den Doel en Matthew Sadler.

De Eenhoorn leverde in ieder geval de live borden (die hier wel goed werken), in een aparte ruimte werden de live partijen geanalyseerd, o.a. door onze Ardjan Langedijk, en Peter Doggers kwam nog langs voor de aanmoediging, dus wellicht volgend jaar wat meer Eenhoorn-afgevaardigden op dit gezellige en sterk bezette toernooi??