Verslag KNSB trainingsweekend

Als afsluiting van de KNSB stertrainingen die Seréyo en Joey dit jaar in Amsterdam hebben gevolgd, vond afgelopen weekend het trainingskamp plaats. Vanaf zaterdagochtend 10.00 uur tot zondagmiddag 16.30 verbleven ze samen met nog zo’n 40 kinderen in de Stay-Okay in Arnhem, onder begeleiding van een eigen schaaktrainer. Vanuit de KNSB waren Piet Peelen, Ted Barendse, Dolf Meijer, Boris Friesen en Pascal Losekoot mee om zo een uurtje of 12 schaaktraining te geven.

Vrijdagavond de tassen al gepakt, voetbal uiteraard niet vergeten en zaterdagochtend vroeg op om rond 8.15 uur in de auto te stappen. Alles verliep voorspoedig totdat opeens diverse lampjes gingen knipperen en de auto niet meer kon rijden. En dat bij een gloednieuwe auto van nog geen half jaar oud die de dag ervoor nog een onderhoudsbeurt had gehad:-)

De auto langs de kant van een drukke snelweg, ergens in the middle of nowhere bij de A30, geen vangrail en wachten op ANWB. Nadat we gesleept waren naar een wat veiligere plek, een benzinestation in buurt van Ede, bleek dat de monteur ook niets met de auto kon beginnen. Werd weer wachten totdat we gesleept werden door bergingsbedrijf naar een garage en waar na weer wachten uiteindelijk een vervangende auto ter beschikking kwam. Vol gas richting Arnhem, maar ja deze auto had geen navigatie dus dat ging natuurlijk niet zo 1, 2,3… In de bossen van Arnhem even zoeken en uiteindelijk rond half 1 gearriveerd (en daar sta je dan om 07.00 uur voor op..) gelukkig voor de jongens waren ze net op de tijd voor de lunch, want ze hadden berehonger van al dat wachten gekregen..

(Verslag verder geschreven door Seréyo en Joey)

Ik, Joey, zat in een groepje met 8 kinderen met rating zo ongeveer tussen 1300 en 1500. Mijn trainer was Dolf Meijer. Vorig jaar had ik van hem ook al training gehad en toen had ik van hem een leuke Siciliaanse opening geleerd. Ik kwam dus pas om half 1 aan maar kon meteen eten en daarna training. Eigenlijk zou Dolf les geven maar Petra Schuurman kwam een gastles geven dat was heel leuk. Ze deed het over de open h- lijn. Het was wel makkelijk, soms wel moeilijk. De trainingslessen waren dus leuk.
Nu nog iets over het hotel: het eten was heel slecht, ik at alleen droog brood, 1x met pindakaas maar dat kreeg ik niet weg( terwijl ik pindakaas lekker vind) en de kamers waren superklein. De badkamer was nog het ergst want als je de kamer open deed, was je meteen in de badkamer (waar alleen een kraan was…) en je had amper loopruimte maar ja, het was wel gezellig. Ik zat op de kamer met Seréyo en de broers Sven en Tycho Dijkhuis. Om 23.00 deden we nog kussengevecht.

Ik , Seréyo dus, zat in de hoogste groep met rating tussen 1750 en 1900 bij Piet Peelen.
Ik kwam dus te laat maar we konden gelijk eten,Het eten was normaal maar wel weinig.
Toen hadden we training van 2 uur tot half 6, we gingen het hebben over de open lijn. Dit was het thema voor het hele weekend. We kregen ook nog een gastles van Robert Ris, hij behandelde allemaal stellingen met de verkeerde loper in het eindspel met een randpion.
Toen diner, het eten was niet zo lekker, alleen de loempia’s waren lekker. We hadden van 19.30 tot 22.00 uur weer training. We gingen van 21 tot 22 een stelling uitspelen, alleen omdat wij de hoogste groep waren wisten wij niet wat we gingen uitspelen en de andere groep waar we tegen moesten wel en die konden dus voorbereiden. Maar we wonnen toch met 22-10 ofzo.
Wij kregen in plaats van die voorbereiding een blad over bijwerkingsblunders,
hier is er 1: Wat komt op 1. e4?

Daarna mochten we tot 23 door het hotel rondlopen. Ik zat dus op de kamer met Tycho, Sven en Joey. Om 23 uur gingen we naar kamer bed opmaken, kussengevecht,zoute rij-gevecht:-) om 1 uur viel Sven in slaap,wij gingen met z’n 3en nog ff op ipod enzo en toen gingen we ook slapen. De volgende ochtend 7 uur wakker, alles opruimen. Toen weer training. Ik heb veel geleerd en ook nog veel gevoetbald!

2 reacties op “Verslag KNSB trainingsweekend”

  1. Lh3/Lxd4!

  2. Jongens: allemaal investeringen in de toekomst. Gaat zeker zijn vruchten afwerpen!
    dreojs: jij mag volgend jaar ook mee!