Eenhoorn sluit af met overwinning

In de laatste ronde van de KNSB-clubcompetitie heeft het 1e team met 7 – 3 gewonnen van het reeds gedegradeerde Utrecht 2. Door dit resultaat werd een succesvol seizoen afgesloten met de derde plaats in klasse 1A. Er werd alleen verloren van BSG Bussum en SC Purmerend, alle overige ontmoetingen werden in winst omgezet. De laatste ronde op 14 mei was een gemeenschappelijke ronde, die werd georganiseerd door SC Purmerend. De gastheren kwamen wel tot winst maar moesten toch genoegen nemen met de tweede plaats in de eindrangschikking. BSG Bussum had alles in eigen hand en werd onbedreigd kampioen. Naast Utrecht 2 degradeerde ook De Wijker Toren uit Beverwijk.

Door afwezigheid van Farhad Muktharov kon Seréyo Bekkink debuteren in het 1e team. Hij deed dit met verve door na 3 uur spelen de score te openen. Seréyo leek in de problemen te komen nadat de zwartspeler met een toren was binnengedrongen op b3 en de witte a-pion sneuvelde. Voordat echter de vrije a-pion van zwart gevaarlijk kon worden opende Seréyo een tegenaanval op de koningsvleugel. De h-pion diende als breekijzer en de dame + loperpaar werkten goed samen en de koningsaanval sloeg door. Kort daarna accepteerde Tom remise en duurde het tot de eerste tijdcontrole voor nieuwe beslissingen genoteerd konden worden. Ardjan was de volgende die niet verder kwam dan een half punt. Hij had weliswaar een pion gewonnen en veel materiaal was geruild, maar de witspeler wist met een kleine combinatie een verloren eindspel te ontwijken. Ook Ron pakte een half punt na een amusante aanvalspartij. In de analyse bleek dat Marcel van Os zich correct had verdedigd tegen de witte aanvalsgolven en dat Ron uiteindelijk tevreden mocht zijn met het halfje. Vervolgens hield ook Martijn stand in een eindspel met zware stukken waarin Diepeveen geruime tijd een gevaarlijke troef had in de vorm van een vrije centrumpion. Direct daarna kwam ook Peter remise overeen na hevige tijdnood te hebben overleefd. Eindelijk werd de marge vergroot door Henk-Jan: 4½ – 2½. Een moeizame strijd kwam in wederzijds tijdnood tot een climax toen Henk-Jan zijn tegenstander kon matzetten. Daan had al geruime tijd zicht op de overwinning wegens een ruime materiele voorsprong. Nadat zijn tegenstander de strijd staakte waren beide matchpunten veilig. Onze topscorer Arne had zich als doel gesteld om in de top-10 van klasse 1A te eindigen. Dit lukte nadat Arne een goede partij had gespeeld en een toreneindspel met twee pluspionnen wist te verzilveren. Als laatste pakte Mark een half punt. Hij moest een groot deel van de middag vechten om een nadeel weg te werken. Pas in het laatste uur leek het tij te kunnen keren maar meer dan remise werd het niet.


.