Tweehoorn wint en degradeert

Het tweede team gaat na 1 jaar in de tweede klasse weer terug naar de derde klasse. Een verrassende 5-3 overwinning op Amersfoort was niet voldoende voor behoud, doordat concurrent Max Euwe een zevende matchpunt uit het vuur sleepte tegen WSC. Jammer, want met deze uitstekende overwinning hebben we nog eens laten zien dat we aardig kunnen meeschaken. We hebben maar liefst 34 bordpunten gescoord, maar dit leverde slechts zes matchpunten op, eentje te weinig.

Terwijl het eerste in Purmerend een gezamenlijke slotronde afwerkte, en daar het seizoen afsloot met een degelijke 7-3 overwinning, zaten wij eenzaam in de Huesmolen. De Internettransmissie van de wedstrijd liep in het honderd, al direct in het begin viel de router uit en deze was met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen. Hierdoor konden de supporters van Amersfoort niet zien hoe hun team het kampioenschap verspeelde, door de tweede nederlaag tegen wat later bleek de tweede degradant. Van LSG 3 hadden ze ook al verloren in de eerste ronde.

Wij speelden voor de gelegenheid in een aangepaste opstelling, in een poging om geen van onze kanonnen onschadelijk te laten maken door de onverslaanbaar geachte Matthew Sadler. Daarom zaten Rob, Wilko en Arjon aan de eerste drie borden. Deze tactiek bleek uiterst effectief. Sadler verscheen aan bord twee tegen Wilko en gaf een gratis schaakles. Rob en Arjon wisten wel kansen te scheppen tegen hun sterke tegenstanders maar misten allebei de klasse om het af te maken.

Maar onze vijf kanonnen haalden de perfecte score, tot verdriet van Amersfoort. Jeroen lijkt niet meer te kunnen verliezen, alles lukt. Joseph speelde een spannende partij maar in het eindspel was hij duidelijk de beste. Jerrel en Sjors gaven hun tegenstanders helemaal geen kans en bij Ronald was het zelfs nog sneller afgelopen.

5-3 dus! Amersfoort geen kampioen. Ook AAS liet het afweten zodat Kennemer Combinatie 2 er alsnog met de titel vandoor ging. Voor ons was er nog even hoop, maar later bleek dat Max Euwe 2 gelijkgespeeld had. Volgend jaar gaan we weer voor de titel in de derde klasse!

15 reacties op “Tweehoorn wint en degradeert”

 1. Mannen van De Eenhoorn 2, onze eeuwige dank voor deze overwinning. Als KC2 kunnen we nog nauwelijks geloven dat we alsnog kampioen zijn geworden, na de deconfiture uit de vorige ronde. Jullie hadden handhaving verdiend.

 2. Je hoeft ons niet te bedanken Ron. We hadden ook graag van jullie gewonnen maar jullie gaven ons geen kans. Gefeliciteerd met het dubbele kampioenschap!

 3. Had ik jou aan de telefoon zaterdag Rob?

 4. Hoi Anne, je belde toch na de wedstrijd? Je had Jerrel aan de telefoon. Het leek ons beter om jullie nog even in spanning te houden. Maar gefeliciteerd met de achtste plaats, knap gedaan!

 5. Dat snap ik, alleen ging het telefoongesprek wel een beetje vreemd. We hadden echter ook het mobiele nummer van Dimitri, dus we waren wel snel achter jullie uitslag.

  Op het moment dat ik belde was ik zelf niet in Enschede, want ik had vooruitgespeeld. Het was wel heel bijzonder om rijdend terug naar Enschede zo bezig te zijn met een schaakmatch. Het was kantje boord bij ons, maar voor ons gelukkig de goede kant op.

  Jammer dat ik door privé-omstandigheden uiteindelijk helemaal geen beeld heb van onze concurrent, maar wie weet kruizen onze wegen weer over 2 jaar! Zullen wij wel hard ons best moeten doen wederom om erin te blijven.

 6. Over vreemd gesproken..Op http://www.schaaksite.nl staat nog een verslag over deze wedstrijd.

 7. Ik heb het verslag nu zelf ook gelezen ( http://schaaksite.nl/page.php?id=2436 ) en Ronald, ik snap werkelijk niet waar je je druk om maakt. Ik vind het eigenlijk meer lachwekkend dan beledigend.

 8. Het is inderdaad erg lachwekkend als iemand zoiets schrijft maar als je mensen niet goed kent weet je niet of ze het menen of niet. Het zou mijn niet verbazen als hij daadwerkelijk zo gefrustreerd is wat het stukje eigenlijk alleen maar mooier maakt

 9. Ik weet wel zeker dat ie gefrustreerd is. Misschien ook om deze uitslag. Trouwens, gaat crossroads nog reageren of blijft het bij gestook in de wandelgangen?

 10. Net naar de individuele uitslagen gekekeken. Als ik van Jerrel zou verliezen zou ik ook gefrustreerd zijn. Is er een kans op een analyse van die partij? Vooral het stuk met de “geniale inval” van Lucas lijkt me interessant.

 11. Als ik me goed herinner is het niet de eerste keer dat hij van Jerrel verliest.
  Maar ja wie heeft er nou nog nooit van Jerrel verloren?
  En ja ik wil partijen zien

 12. Een partij? Ik heb wel een stelling na mijn Te8xe6!!
  http://eenhoorn.caissa-eenhoorn.nl/wp-content/uploads/2011/05/MuldervSoest3.jpg
  Helaas ging het daarna niet zo goed meer, te weinig pionnetjes voor Halma.

 13. Zeg Rob, volgens mij sta je daar gewoon gewonnen!?

 14. Dacht ik ook. Maar het is natuurlijk een momentopname uit de tijdnoodfase. Op de volgende zet liet ik mijn ware kracht zien. Na het correcte Tc1 zag ik een probleempje met het geplande De3 (Dxe3 Txe3 Txc2 en nu wint Te1 niet (Pd1 Txc2? Td8 mat). Ik speelde daarom een “andere zet”: De7 en na Txc2 nog een slechte: Tf8. Zwart blijft een stuk achter. Toen ik de stelling aan Peter liet zien had hij binnen een paar seconden de goede zet gezien opTc1: Dc6!. Hierna staat zwart een pion voor in een prima stelling.

 15. Het is in ieder geval een momentopname die niet in het verslag op schaaksite is beschreven..Waarschijnlijk te ingewikkeld voor de beste man.