Seréyo 50% op NK-C Jeugd

(verslag geschreven door Seréyo)

Op koninginnedag ben ik begonnen op het NK, gehouden in Haarlem. We spelen elke dag 1 ronde die begint om 11.30 en tot een uur of 18.30 kan duren. Tot nu toe was ik meestal na een een uur of 4 spelen klaar.

Ik vind het redelijk zwaar en vermoeiend, maar heb best goede partijen gespeeld.
Ik heb nu 50%, 3 uit 6. Vandaag, bij ronde 6, kwam Peter Doggers ook nog even langs om te kijken.

De speelruimte is goed en er staan tafels met flessen cola en sinas die je gewoon steeds kunt pakken tijdens de partij.

De eerste ronde heb ik een halfje laten liggen, ik stond met wit een paard+pion voor, maar kreeg te maken met een dolle toren, dus hier baalde ik wel van:

De 2e dag heb ik weer een halfje laten liggen tegen een 1830 speler maar de 3e dag wist ik met wit te winnen in een Franse stelling van Hing Ting Lai (1892).

Daarna 2 verliespartijen tegen sterke tegenstanders, Tycho Dijkhuis (1988, momenteel gedeeld 1e) en meervoudig meisjeskampioene Masha Bitalzadeh.

Vandaag met zwart een mooie overwinning in een Alapin partij tegen Jasper Zwirs (1865) Nog 3 dagen/partijen te gaan…wordt vervolgd…
-vervolg-
Ronde 7 moest ik tegen Rik Roelofs, een taaie tegenstander (1920). Ik had goed voorbereid en kwam goed uit de opening, maar in het eindspel kwam ik er niet doorheen, en hij vond een gaatje, dus verloren. Mijn doelstelling (6 uit 9) kon ik dus al niet meer halen.

De een-na-laatste ronde had ik een op papier iets mindere tegenstander, maar ik speelde echt niet goed, stond nog wel in een toreneindspel een loper en pion voor maar maakte blunder waarbij ik pion weggaf: remise. De laatste dag snel gewonnen, dus uiteindelijk 4,5 uit 9.

Een 50% score en 16e van Nederland. Niet super goed, Maar wel veel leerzame partijen gespeeld en elke dag geanalyseerd en voorbereid, dus weer een ervaring rijker. Volgend jaar in de B beter! En gelukkig wel op tijd thuis voor de bekerfinale waarbij helaas de nederlaag van AJAX ook niet hielp om me beter te voelen 🙁
In ieder geval: Iedereen bedankt voor zn hulp een aanmoedigingen!

Website NK jeugd

4 reacties op “Seréyo 50% op NK-C Jeugd”

  1. Go Oyeres nog even vlammen en vergeet je moederdag niet zondag?

  2. @Bom Talla: Oyeres zal eerder denken aan de bekerfinale Ajax die hij gaat missen dan dat hij aan mijn ontbijtje op bed zal denken 🙂
    Niet dat daar tijd voor is overigens, laatste ronde begint al om 10.00 uur 🙁

  3. Als ik eerder geweten had van de gratis cola en sinas was ik ook komen kijken. Hopelijk vandaag gewonnen!

  4. Je kan natuurlijk beter, maar ik vind 16e van Nederland toch nog steeds “super goed”. Wat trouwens niet wegneemt dat ik volgend jaar gewoon een hoger bord wil dan jij!