Tom Balla stunt op Open Hoorns kampioenschap

Het open Hoorns kampioenschap, georganiseerd door caissa, is in volle gang. Van de eenhoorn doen Tom, Ronald, Sereyo en Sjoerd mee. Na 4 ronden staan Ronald en Tom met ex-lid Bonte en KTV-er Marco Groot bovenaan.

Tom verloor in ronde 1 verrassend van Bert Spil maar kwam sterk terug door in ronde 4 ratingfavoriet Sjoerd Plukkel te verslaan. Bonte, die eerder tegen Plukkel remiseerde, deelde het halfje met Groot.
Ondertussen doet het gerucht de ronde dat Sjoerd Plukkel, die bij de Wijker Toren speelt, na deze ervaringen een switch naar de eenhoornschool overweegt.

19 reacties op “Tom Balla stunt op Open Hoorns kampioenschap”

 1. Waar komt dat gerucht vandaan? Mocht Plukkel komen en mocht huisschaker Regloh ook komen kunnen we volgend jaar zeker hoge ogen gooien met 3 teams (ervan uitgaand dat Dreojs dan in het vierde komt)

  ps van een stunt was geen sprake eerder van een Plukkeliaanse blunder

 2. Welke drie teams bedoel je Bom Talla?
  Of wil je beweren dat het vierde met de koemst van dreojs een zinkend schip wordt?

 3. Dreojs in het vierde erbij, wie weet een aanwinst! Hij staat nu hoger als Bom in het Open Hoorns zag ik en volgende ronde tegen Plukkel winnen?

 4. Omdat Dreojs toevallig van een “huisschaker” wint wil niet zeggen dat hij een aanwinst voor het vierde is. En als Bom zo doorgaat is hij volgend jaar playing captain. Ik zie overigens wel mogelijkheden voor het vierde om wederom kampioen te worden met Bom en Dreojs en eventueel Plukkel en Regloh om het achttal vol te maken wie weet?

 5. Een plaats in het 4e klinkt aantrekkelijk maar Dreojs gaat volgend jaar uberhaupt niet schaken. Dus geen zorgen!

 6. beloof je dat?

 7. Ik bedoel natuurlijk Dreojs denk er nog eens goed over na met je spel van de laatste tijd ben je denk ik een aanwinst voor zowel het vierde als het derde als het tweede.
  ps kopman van het vierde zou je natuurlijk goed doen

 8. Je weet dat ik volstrekt onbetrouwbaar ben maar ik ben gewoon niet van plan om in een vereniging te zitten met zo’n clubhopper als knuppert.

 9. Dreojs wat zag ik nou? Een flinke ratingsprong! Is dat een poging geweest om uit het vierde te blijven en nu kopman te worden van het derde?

 10. Poging om op m’n hoogtepunt te stoppen. Ik laat even in het midden of stoppen als kopman van het 4e of 3e daar onder valt. Knuppert zei tijdens het SPA-toernooi dat ie toch niet switched. Ik snap niet waar al die vage verhalen telkens vandaan komen.
  Trouwens, het schijnt dat de huisschaker misschien weer clubschaker wordt.

 11. Kopman van het vierde zou zeker een hoogtepunt zijn, met je huidige rating kom je helaas daarvoor niet in aanmerking. Huisschaker weer meedoen? Hoe sterk zijn die geruchten? Het zou schelen voor mijn vrees om geplaatst te worden voor het derde.

 12. Moeilijk in te schatten, Sander. Naar ik hoor zouden er 4 (5?) leden weggaan en mogelijk 2 (3?) bij komen, als dat enigszins overeenkomt met jouw info zou ik alvast gaan vrezen met grote vreze.

 13. grote klasse Dreojs ik weet alleen dat er 1 speler bijkomt onze kopman heeft namelijk een Letse student gespot met een rating van 2143 dus deze zal zich plaatsen voor het eerste
  Welke 4 (5?) spelers gaan er volgens jou weg ? en wie komen erbij dan?

 14. Zover ik weet stoppen de “vrienden van Fapser”, +, helaas, een oud-voorzitter.
  Hopelijk komen de Let en “de vriendin van..” erbij.

  Dan zijn er nog wat vage geruchten en twijfelaars.
  Ik dacht trouwens dat Bom ook nog iemand anders had genoemd, maar dat zal wel een vergissing zijn.

  Hoe dan ook, de vrees van Sander is mogelijk terecht. Blijft iedereen uit het 4e wel gewoon spelen dit seizoen? Zelfde teamleider(s) ?

 15. Het lijkt ieder jaar wel weer hetzelfde circus van komers en twijfelaars, van gaaners en geruchten.
  Nee niet iedereen blijft spelen: het enige vrouwelijke lid stopt ermee en ook ondergetekende is niet beschikbaar als teamleider/vast teamlid. Enkel als invaller voor het 4e (+3e).
  Maar Bom is een goede naam, voor zo’n leider willen toch wel velen spelen?
  De mannelijke toppers blijven wel!

 16. Mischien is Bozo de clown een betere naam in dat licht. ­čÖé

 17. Dreojs heeft gelijk, de huisschaker is inderdaad weer aan het twijfelen geslagen. Maar kan iemand mij vertellen of ik met mijn elo van 2004 in aanmerking kom voor een plek in het tweede? Ik kan momenteel namelijk alleen op de zaterdag schaken. Zo niet zou ik ook nog eventueel op de zaterdag kunnen spelen met caissa, maar ik heb natuurlijk wel een voorkeur voor de tweehoorn!

  Ohja en wie is “De vriendin van….”??

 18. Op basis van rating zit je nu aan het 6e bord in het 2e. Als boven genoemde aankopen door gaan waarschijnlijk bord 8. Kantje boord dus.

 19. Fietst dreojs zaterdag het laatste ererondje voor de Eenhoorn?