Vierhoorn sluit in stijl af

Maandag 11-4 speelde de Vierhoorn haar laatste wedstrijd tegen Torenhoog uit Hoogkarspel.
Aangezien de vorige reis naar Den Helder goed was bevallen (op de navigatie na) besloten we weer met 1 auto te gaan en alleen iets later te vertrekken. De navigatie werkte dit keer goed en leidde ons rechtstreeks naar een ijsclub. Sander wist mij echter duidelijk te maken dat dit niet het verenigingsgebouw was waar Torenhoog speelt. Na wat omrijden besloten we toch maar bij de ijsclub te gaan kijken waar dus WEL geschaakt werd.
Ik vulde het wedstrijdformulier in en liet bord 4 vrij omdat wij met zijn 3 en waren. Dit werd echter niet geaccepteerd door Torenhoog en deze stelde voor dat ik dan maar op bord 1 ging spelen zodat we allemaal konden schaken. Zodoende werden er toch nog 4 partijen geschaakt maar begonnen we met een 1-0 achterstand. Voor het begin werden we nog even gefeliciteerd door Torenhoog en kregen we naast de gebruikelijke koffie een heerlijke plak cake

Aart op bord 4 speelde tegen Cor Fels en kreeg met zwart een zware aanval over zich heen. Aart bouwde echter een prima vesting waar wit niet doorheen kon komen. Toen de aanval was lam gelegd begon Aart zijn aanval op de koningsvleugel. Aart won met een mooie combinatie een stuk waarna tegenstander Cor pardoes ook nog een toren weggaf en opgaf.

1-1

Sebastiaan op bord 3 speelde tegen Paul Deken een goede partij. Sebas ontwikkelde zich keurig tegen de wat onorthodoxe manier waarop Paul dit deed. Echter toen Paul zijn stelling leek te verzwakken met f6! Kreeg zwart een prachtige aanval waar hij gelukkig voor ons het winnende offer Tg2 heeft gemist. Sebas wikkelde af naar een dame eindspel met loper van ongelijke kleur. Sebas stond een pionnetje voor en ruilde de dames. Ik ging toen uit van remise maar Sebas liet even zien hoe je een eindspel met ongelijke lopers met pion meer tot winst brengt. Met prachtige zetten werd zwart in tempo dwang gebracht en pakte Sebas het volle punt.

2-1

Sander op bord 2 speelde tegen Nel Sasbrink. Sander kwam goed uit de opening en veroverde al snel het loperpaar. De dames werden geruild en er ontstond een spannend eindspel. Sander pak de open lijn krijgt een toren op de 2 rij. Maar dan pak Sander met deze toren een pion en Nel is er als de kippen bij om de openlijn te pakken met haar toren. Sander onderschat dit allemaal een beetje en heeft nog steeds niet gerokeerd waar Nel goed gebruik van maakt door haar toren naar de 7 rij te spelen met ondersteuning van een paard. Sander moet veel tijd investeren om dit allemaal op te lossen. Hij komt echter los kan wat stukken ruilen en houd een paard en wat pionnen over. Maar dan gaat de tijd tellen, Nel verdedigt zich taai en Sander ziet het allemaal niet meer zo helder ( mag ook met nog maar 2 min op de klok in een moeilijk eindspel) Na zetherhaling word tot remise besloten wat na 3 ½ uur spelen de terechte uitslag is.

2 ½ – 1 ½

Tom op bord 1 speelde tegen Ed Hornick. Ed speelde een goede opening en stond met zwart goed opgesteld. Toen hij echter met h5 volop de aanval zocht kon Tom dmv een pionoffer de aanval overnemen en de koningsstelling van Ed verpulveren.

3 ½ – 1 ½