De schaakbroers Bekkink succesvol op het West-Fries Jeugdschaakkampioenschap 2010

Op het West-Fries Jeugdschaakkampioenschap dat door Caïssa en De Eenhoorn werd georganiseerd en op dinsdag 28 december in Cultureel Centrum De Huesmolen gespeeld, waren de Seréyo en Joey Bekkink goed op dreef.
Seréyo wist heel knap de A-groep te winnen en zijn broer Joey de B-groep.

De A/B groep tot 20 jaar bestond dit jaar uit zes spelers twee A spelers en vier B-spelers tot 16 jaar. Zij speelden vijf partijen van 45 minuten p.p.p.p.
Seréyo wist heel knap van Bart Voorn van Caïssa te winnen, Bart is eveneens een A speler. Verder wist Seréyo ook de andere partijen van de B-spelers te winnen zodat hij ongeslagen kampioen werd. Naast de beker mocht hij ook de wisseltrofee in ontvangst nemen maar deze ligt nog bij de winnaar van 2009 Marten Ploeger.

De B-categorie werd heel knap door Joey gewonnen.
Hij wist al zijn partijen tegen de spelers van de B-groep te winnen en mocht de beker in ontvangst nemen. Tweede in de B-groep werd Robbert van Dijkhuizen en de derde plaats was voor Jeroen Vlaar beiden van Caïssa. Chun van Lierop deed het ook prima, maar kon net niet tot winnen komen maar hij kan terug kijken op een heel goed kampioenschap. Voor Joey is dit heel knap want hij is een D-speler tot 12 jaar. Seréyo en Joey van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.

De C-categorie tot 14 jaar werd gewonnen door Rowan Louter van SC. Aartswoud.

De D-categorie tot 12 jaar en de E-categorie tot 10 jaar werden samengevoegd tot leuke groep van 14 deelnemers. Hieronder ook Rowan want er waren verder geen C-spelers.
Deze groep speelde acht partijen van veertig minuten.

In de D-categorie werd ons nieuwe lid Luuk Bot kampioen met 5½ punt, van harte gefeliciteerd. Op de tweede plaats eindigde Pieter Bijl, hij had 5 punten. Pieter is ook lid van De Eenhoorn maar schaakt meestal bij buurthuis ’t Hop.
De derde plaats was voor Wim Jan Visser van Caïssa, eveneens met 5 punten. Martijn de Wit en Dennis Manshanden, beiden van Caïssa, werden vierde en vijfde met 4½ punt.
Met vier punten eindigden op een 7e tot en met 10e plaats onze Lars Boon, en Sem Hiddinga, Axel Kaptein en Marijn Smith van Caïssa.
Ons nieuwe lid Sten Alders behaalde 2½ punt, evenals Eline Kragten van Caïssa.
Onze Klaas Jan Koedijk behaalde heel knap1½ punt. Anne Corine Visser van Caïssa behaalde mooi één punt.

De E-Categorie werd gewonnen door Marijn Smith van Caïssa, op een mooie tweede plaats eindigde onze Klaas Jan Koedijk en derde werd Anne Corine Visser Caïssa.
In de D-categorie mogen drie spelers uit West-Friesland naar het Noord-Hollands Kampioenschap 2011.Dit kampioenschap wordt op 19 en 20 februari in Krommenie gespeeld. In deze categorie heeft ook Joey Bekkink zich geplaatst.
In de C-categorie mogen wij twee spelers afvaardigen, in ieder geval mag Rowan er naar toe. Seréyo Bekkink heeft zich ook al voor dit kampioenschap geplaatst.

Tot slot wil ik wedstrijdleider Rob Bouwman bedanken, Ben Takken voor zijn computerwerk en voor de indeling en standen.
Tevens willen wij ook onze sponsor Botman Sound & Vision bedanken.
Verder wens ik al onze spelers die naar het Noord-Hollands gaan heel veel succes toewensen.
Ik zou zeggen: tot volgend jaar!