VIERHOORN SLAAT WEER (bijna) GENADELOOS TOE

Vrijdag 10-12 speelde de vierhoorn haar derde wedstrijd tegen Harenkarspel-WH’76 2. Gelukkig wilde Aart Dekkers invallen voor Sander en was co-teamcaptain T Balla dit keer wel aanwezig.
Even na achten barstte de strijd los op de borden ,althans op 3 van de 4 borden.Op bord 1 waar Mayke een degelijke Hollandse verdediging speelde probeerde wit de boel gewoon vast te zetten.
Binnen 10 min sloeg Sebastiaan(4) als eerste toe door op zet 5 een stuk te slaan waarna hij rustig zijn ontwikkeling voltooide en een beetje relaxed zijn zetjes deed.
Niet lang daarna won Aart(3) ook een stuk , plukt vervolgens een centrumpion mee en staat geweldig.
Joey(2) speelde de opening zeer scherp waarbij hij erg goed kwam te staan en zijn tegenstander verzuimde te rokeren.
Niet veel later offert de tegenstander van Aart een stuk voor 2 pionnen . Hierdoor staat Aart nu 2 stukken voor maar moet wel gezegd worden dat dit offer bijna gedwongen was vanwege zijn verschrikkelijke stelling . Aart loopt triomfantelijk rond wat ook wel mag als je je tegenstander geen kansen geeft.
Ondertussen probeert Mayke goede velden voor haar paard te vinden en komt geleidelijk steeds beter te staan.Sebastiaan speelt te rustig en geeft zijn tegenstander de gelegenheid een aanval te openen over een open g lijn , Sebastiaan moet nu toch echt even 3 minuten nadenken om de juiste verdediging te vinden.
Joey demonstreert even waarom je beter kan rokeren en ontwikkelen , hij opent de e lijn en plaats al zijn stukken op de juiste velden zijn tegenstander probeert nog via het offeren van de kleine kwaliteit( L en P tegen T en pion) wat te vinden maar al zijn stukken staan slecht vervolgens slaat Joey genadeloos toe en wint dmv een aftrekschaak ook nog de dame waarna zijn tegenstander vol bewondering opgeeft. Dit was echt een voorbeeld partij eerst ontwikkelen en vervolgens vol op de aanval heerlijk.Wat daarna gebeurde was ongelofelijk. Aart wil via een mooie combinatie mat geven maar mist even 1 zetje oeps stuk weg nog niks aan de hand hij staat er nog 1 voor en hij ziet dat de aanval van zijn tegenstander niet doorslaat (dacht ik) maar als zijn tegenstander vervolgens met zijn dame op f7 slaat verstijfd Aart hij gaat met de koning opzij en gaat mat . Wat gebeurd hier.
ik: Je kon de dame op f7 toch slaan Aart
Aart: nee mijn toren op f8 stond gepend door zijn toren op e8
ik: En met je koning slaan?
Aart: ffgdsfgweqfbkewbgf,wegfbk
Lekker tussenstand 1-1 gelukkig staat Sebastiaan nu een toren en 2 pionnen voor en gaat Mayke de stelling openen.
De tegenstander van Sebastiaan houd het voor gezien en geeft op . Sebastiaan speelde een keurige partij maar ik zou het waarderen als hij iets langer ( bv 20 min) over 50 zetten nadenkt .
Mayke heeft haar tegenstander eindelijk te pakken onder de druk heeft hij een pion weggegeven en zijn stelling klapt in elkaar.
Het lijkt nu snel afgelopen te zijn maar Mayke begint wat schoonheidsfoutjes te maken dit kan te maken hebben met het feit dat haar tegenstander ook wat foutjes (onreglementaire zetten) maakt . Zonder nog in gevaar te komen geeft Mayke dan maar mat.
Heerlijk debuut voor deze teamcaptain die prachtige partijen heeft gezien en 1 MEGA black out.

3 reacties op “VIERHOORN SLAAT WEER (bijna) GENADELOOS TOE”

  1. Wat een episch verslag, hahaha

  2. Gefeliciteerd met deze mooie overwinning, en bedankt voor het leuke verslag

  3. Sehr schön!