C team: 2e van Noord-Holland + plek in de Meesterklasse

img_3728.JPGUitslagen C-teams Uitslagen D-teams
Wellicht vooruitlopend op het nieuwe seizoen was de eerste samenwerking binnen de jeugd tussen Eenhoorn en Caissa een feit. Afgelopen zondag vond in Driehuis de NHSB kampioenschappen voor C en D teams plaats. Bij gebrek aan genoeg jeugdleden aan beide kanten werd besloten om 1 team te vormen met vanuit Caissa Robbert Dijkhuizen (rating ca 1100) en Jeroen Vlaar (rating ca 1000) en vanuit de Eenhoorn Seréyo (rating ca1700) en Joey (rating ca 1150)

Bij het begin werd de bordopstelling bepaald: Seréyo op bord 1, Robbert op 2, Jeroen op 3 en Joey, als E-speler, op bord 4.

Er waren slechts 4 teams in de C klasse uit heel Noord-Holland aangemeld en hiervan konden de eerste 2 teams zich kwalificeren voor de landelijke meesterklasse C. Het team van Santpoort was de gedoodverfde nummer 1, met op alle vier de borden sterke spelers met rating rond 1700. Er was wel een grote kans om nummer 2 te worden. Gezien de lage opkomst werd besloten om alle teams 2x tegen elkaar te laten spelen, dus per persoon 6 partijen van 25 minuten.

De eerste wedstrijd was tegen het team van Krommenie, op alle borden verliep het voorspoedig. Al snel druppelden de punten binnen van Seréyo, Jeroen en Joey. Alleen Robbert maakte een klein foutje en moest hierdoor het punt laten liggen. De uitslag werd daarom 3-1 in ons voordeel. De tweede partij maakte Robbert het weer goed en werd het 4-0.

De volgende ronde tegen SC Zaende uit Zaandam verliep ook voorspoedig wat al snel uitmondde in een 4-0 winst voor de Eenhoorn. De tweede werd 3-1 doordat Jeroen in goede stelling wat stukken weggaf en hiermee de winst teniet zag gaan.

Tegen de gedoodverfde favoriet en ook de uiteindelijke kampioen SC Santpoort kon Seréyo de eerste partij nog 1 bordpunt afsnoepen tegen Bas haver. Santpoorts enige 1-3 resultaat. De 2e partij kon Seréyo het in een closed sicilian variant niet meer bolwerken en werd het 0-4.

Het team heeft zich met 8 matchpunten en een mooie 2e plaats hiermee dus geplaatst voor de meesterklasse C. Hier worden op 4 zaterdagen 8 rondes gespeeld en kunnen we ons meten met de sterkste teams van Nederland. Er zijn teams met eerstebord spelers met een rating van 2100 en vierdebord spelers met rating 1700, dit zal ongetwijfeld mooie leermomenten opleveren 🙂

C-team (combinatie De Eenhoorn/Caissa) Tweede van Noord-Holland

1 reactie op “C team: 2e van Noord-Holland + plek in de Meesterklasse”

  1. Klasse! Mooi ook dat er met caissa een oplossing gevonden is en dat het meteen resultaat oplevert!