NK Schoolschaken 2010: Bussel plaatst zich voor 1/2-finale

Dit kampioenschap wordt op drie zaterdagen in Leiderdorp gespeeld. Op zaterdag 28 mei werd de kwartfinale gespeeld. 36 teams hadden zich voor dit kampioenschap geplaats, deze teams werden in zes poules van zes teams ingedeeld. De drie hoogst eindigende teams van iedere poule mogen doorgaan naar de halve finale.
Het team van De Bussel, dat zich voor dit kampioenschap had geplaatst, heeft het uitstekend gedaan in deze kwartfinale.
Gewonnen werd er van ’t Schrijvertje uit ’s Hertogenbosch met 3-1; van Montessorischool “Aan de Basis” uit Veenendaal met 2½ -1½ en met dezelfde cijfers van De Hobbitburcht uit Alphen aan de Rijn. Slechts tweemaal werd er verloren, dit was tegen De Europese school uit Amsterdam met 3-1 en er werd nipt verloren van De Borgstee uit Grijpskerk met 2½ – 1-½.
De Bussel behaalde 6 punten, dit was goed voor een prachtige derde plaats en tevens plaatsing voor de halve finale. Zij mogen dus volgende week weer naar Leiderdorp.
Wij wensen Teun Zwier, Gerard Dudink, Jim Jongerhuis Dirk Bonten en Martijn de Wit heel veel succes in deze halve finale.

1 reactie op “NK Schoolschaken 2010: Bussel plaatst zich voor 1/2-finale”

  1. Een zinderende avond met Tom Balla! Verslag op http://www.caissa-hoorn.nl

    p.s. test, test