Deen Jeugdschaaktoernooi.

Dit altijd leuke toernooi werd gespeeld op zondag 25 april in Wijkcentrum Kersenboogerd. De organisatie was in handen van Caïssa.
De Eenhoorn was met aardig wat leden vertegenwoordigd, diverse van deze schakers zijn ook lid van Buurthuis ‘t Hop en Honky Tonk.
Het was een Grand Prix toernooi, alweer het achtste in dit seizoen 2009-2010.
Er konden weer rating punten gewonnen worden en ja, soms ook verloren!

Er waren ruim honderd schakers aanwezig, verdeeld over veertien groepen van acht spelers De spelers werden op rating ingedeeld.
Er werd in twee zalen gespeeld, de vier hoogste groepen speelden in de kleine zaal, de overige tien in de grote zaal.
De bedenktijd per wedstrijd bedroeg 20 minuten p.p.p.p. Het publiek kon weer genieten van schitterend schaakspel. Vooral groep veertien trok veel publiek, hier konden we onze jongste schakers aan het werk zien en dat was zeker genieten.
In de kleine zaal, in groep één, speelde onze Seréyo die vorig jaar de wisselbeker heeft gewonnen en nu wilde proberen deze fraaie beker weer te winnen. Dat lukte hem niet, het werd tijdens het toernooi duidelijk dat Seréyo gewend is langere partijen te spelen. Maar hij eindigde toch op een mooie derde plaats dus hij ging wederom met een mooie beker naar huis, al was het dan niet de wisselbeker. Volgend jaar maar weer proberen Seréyo.
Jammer dat Joey ziek was, wij wensen hem beterschap.
In groep dertien waren wij goed vertegenwoordigd. Jelmer Luijt van Honky Tonk werd hier fraai eerste, met zes punten.
Op een schitterende tweede plaats eindigde Guus Brouwer van ’t Hop, eveneens met zes punten, maar onderling had Jelmer van Guus gewonnen.
Ook de derde plaats was voor ons, deze mooie plaats was voor Berend Buimer van ’t Hop.
Op de vijfde plaats eindigde Sybren Luijt die ook bij Honky Tonk speelt.
capture2.PNG
In groep veertien speelden de broers Dekker en net als bij het Jeugdraad Zwaag toernooi kwam ook ditmaal Lucas net een ½ puntje tekort voor een beker. Hij eindigde op een vierde plaats met 3½ punt, zijn broer Thijs werd vijfde met drie punten, toch knap gedaan alle twee.
Ik denk dat het op een volgend toernooi toch wel een keer zal lukken!
Joran Vulker, ook speler van ’t Hop kwam, net als een diesel, langzaam op gang: hij behaalde in de laatste drie partijen 2½ punt.
Al onze schakers weer bedankt voor jullie inzet en enthousiasme.
Alle schaker en schaaksters gingen met een mooi vaantje naar huis.
Schaakvereniging Caïssa willen wij bedanken voor de organisatie van dit toernooi.
Het was weer een prachtige schaakdag.

12 reacties op “Deen Jeugdschaaktoernooi.”

 1. de nieuwe lijst is uit. Huil en lach met http://213.84.161.101:444/EXEC

  Bom en Mozef, gefeliciteerd he!

 2. Bord 8 of 1, that’s the question!

 3. voor jouw of voor mij of voor ons allebei ?
  ps bord 9/10 kan ook he

 4. Allebei dan maar. Trouwens, m’n complimenten met die mooie pot van je op het OHK, ronde 2 (zie link)!

 5. is toch raar zetten ze een partij van mijn vader op side haha
  dat kan ik niet zijn toch?

 6. Volgens mij was Gerard Groot gewoon ladder zat toen hij de partijen uit de tweede ronde invoerde hoor. Het kan toch niet zijn dat ik vrijwel de hele partij glad verloren stond tegen Jan Veerman en door een smerige schwindel alsnog wist te winnen?

  Overigens klopt er ook helemaal niks van die knsb ratinglijst. Wel weer heel erg toevallig dat ik in de laatste twee partijen die zijn meegeteld ruim 40 elopunten heb verloren! Ze doen ook alles om mij te dwarsbomen……….

  Oh en Bom en Moseph, van harte gefeliciteerd met jullie torenhoge elo’s! Zijn er nog toernooien deze zomer die jullie gaan spelen, waar ik jullie elopunten op kan snoepen?

 7. Open Hoorns misschien?? verder ben ik nog van plan mee te doen in zeeland maar dat weet ik nog niet zeker maar als je mijn partij tegen ploeger naspeelt zie je dat ik in topvorm ben dus bereidt je goed voor

 8. Ja sorry hoor, maar Zeeland ligt aan de andere kant van Nederland. Dat is een beetje ver om je achterna te reizen, hoe overrated je ook moge zijn! Als Moseph nou OOK mee deed, ja dat zou de zaak natuurlijk wel veranderen.

  Ja en die wanstaltig slechte partij tegen Ploeger, daar trap ik niet in hoor! Dat doe je alleen om je concurrenten (ik en Dreojs natuurlijk) op een dwaalspoor te brengen! Beetje doen alsof je zwak bent en zodra we niet meer opletten en je onderschatten dan sla je toe! Die truc heb ik zelf uitgevonden meneertje!

 9. pot jan dikkie je heb me door ik had het kunnen weten ( de initialen van de uitvinder van deze truc waren H.B ik had even niet aan jou gedacht)
  wel jammer dat Dreojs deze truc uitmelkt door dit een jaar vol te houden wel knap van hem om dit zo te kunnen (het lijkt alsof hij echt niet beter kan) echt heel knap

  ps misschien nog naar Haarlem even een toernooitje spelen

 10. Hoe kan je bij het horen van MIJN initialen nou niet gelijk aan mij denken? Valt me weer een beetje tegen……

  Ohja en als je naar haarlem gaat, pas dan op met parkeren op de zondag. Vorig jaar werd het parkeerterrein om 8 uur afgesloten en konden we maandagochtend om 8 uur pas weer weg. Mocht je toch vast komen te zitten bel dan maar naar Marc Helder, die weet nog wel een discotheek waar je tot een uurtje of 6 terecht kan! (of je kan de hele nacht in de steeg ACHTER de discotheek tukken zoals Marc deed)

 11. welk toornooi is er komende zondag in haarlem?!

 12. Geen, Bom zal het hebben over het BDO open eind Augustus (B groep 1e prijs 500 Eu) Ik meen dat andere 1hoorners ook deelname overwegen.