Beste jeugdschakers, helaas even geen schaken

De komende weken zal er door de feestdagen (Koninginnedag, Hemelvaart, Pinksteren) en de vakantie even geen jeugdschaken zijn.
Maar op vrijdag 28 mei hopen we jullie allemaal weer te zien! In de tussentijd kan je natuurlijk wel je vriendje, klasgenoot, buurmeisje, vader, opa of tante uit dagen voor een potje schaak!

92 reacties op “Beste jeugdschakers, helaas even geen schaken”

 1. Dreojs, bij deze daag ik je uit voor een potje schaak! Jij mag de arena uitkiezen! (Niet vandaag, ik heb bronchitis!)

 2. Fijn, gefeliciteerd daarmee.
  Arena wordt OHK, r 7.
  Waarom eigenlijk?

 3. ik denk dat REGLOH zware medicijnen slikt Dreojs
  Hij klaagt over zijn veel te lage rating wil dolgraag punten winnen en daagt vervolgens jouw uit, onbegrijpelijk gezien jij wel weer op waarde bent geschat met je nieuwe rating misschien moet je even met een fruitmandje langs

  ps REGLOH lees even de bijsluiter voordat je medicijnen slikt

 4. Sorry jongens, ik denk dat de antibiotica inderdaad wat merkwaardige bijwerkingen had. Ik was narcistisch en leed aan een gigantisch “meederwaardigheids”complex. Gelukkig ben ik weer helemaal hersteld en zal ik mij weer voorbeeldig gaan gedragen en mijn voorbeeld functie voor de kleintjes weer oppakken………

 5. Jongens ik ben een rolmodel voor de jeugd van de Eenhoorn, dus laten we het even netjes houden. We kunnen het echt niet maken om in het jeugdtopic te gaan praten over zware medicijnen. Ik heb nauwelijks mogelijkheden op deze site, dus zou Dreojs even een topic: “s*x, dr*gs en rock and roll: alleen 18+” kunnen aanmaken? Dank

 6. helemaal mee eens gelukkig, zijn de medicijnen uitgewerkt wonderbaarlijk snel herstel ik wilde net een fruitmand gaan kopen

 7. Is maar goed dat je nog geen fruitmand gekocht hebt zeg, ik ben nogal een moeilijke fruiteter. maar voor de volgende keer: Bananen, Mango, Peren en Ananas zijn mijn favorieten. Vloeibaar mag ook, ik ben dol op smoothies.

 8. Overigens zijn bananen bij schaken een gegarandeerd succesmiddel. Ik weet alleen niet of het ook nog werkt als je ze eerst tot pulp maalt en dan op slobbert als een smoothie, maar dat is sowieso niet praktisch tijdens een partij. Volgens mij is het de kalium in de banaan die het geheugen stimuleert.

  Enfin, het onderwerp hier is jeugdschaak dus laten we idd ophouden over bananen en smoothies.

 9. Wat lees ik nou weer allemaal voor een onzin? Er is een correctie doorgevoerd en die is pas op 19 Mei te zien? Ik kan alleen de ratingviewer openen, kan iemand de correctie hier plaatsen? Ik ben wel benieuwd of de correctie echt grote gevolgen heeft!

 10. Met ingang van 1 februari is er een verandering in K-factor waardering gekomen op een aantal fronten, te weten: interne en externe competitie en KNSB landelijk en onderbond.

  De K-factor onderbond zal een iets lagere waardering krijgen t.o.v. de KNSB landelijke competitie. Voor de interne competities is de terugloop in opkomst een landelijk probleem hierdoor zal als stimulans de K-factor worden opgehoogd.

  Met ingang van 19 mei zal alles bekend worden.

 11. dat is maar een grapje.van mijn papa

 12. En hoe is de partij Balla-Ritsema gisteren verlopen?
  Nog verrassende uitslagen?

 13. 1 goed
  2 weet ik niet

 14. Gefeliciteerd! Is op het OHK na Oyeres 😉 toch de sterkste tegenstander die je kon treffen!

 15. 2. nee

 16. 1Het was een remise in 11 zetten, dan kan een partij NOOIT goed verlopen zijn. Tenzij je tegen een TOP GM hebt gespeeld ;).
  2Dreojs heeft verloren met wit, van Marten Ploeger. Had ik niet echt verwacht! En Regloh heeft remise gespeeld tegen Erik van Tooren, had natuurlijk ook niemand verwacht vanwege het lage percentage remises dat Regloh over het algemeen speelt.

 17. hahahahahahha, mooie uitslagen hoor :”)

 18. Vanwege het lage percentage’s remises….en vanwege de totaal gewonnen stelling die je in het eindspel had. Sneu, maar in ieder geval niet zo erg als wat mij overkwam:
  1. d4 f5 2. g3 Nf6 3. Bg2 g6 4. Nc3 Bg7 5. Nh3 O-O 6. Nf4 c6 7. d5 cxd5 8.
  Nfxd5 Nxd5 9. Qxd5+ e6 10. Qb3 d5 11. h4 Nc6 12. Bg5 Qa5 13. O-O-O Bd7 14. h5
  Rfc8 +- en met nog 5 minuten op de klok produceer ik
  15. Rxd5. 9 zetten later stond IK dus mat..

 19. jammer Dreojs bowlen is ook een leuke sport misschien iets voor jouw/ons?
  even voor de goede orde Ploeger had dus eigenlijk bovenaan moeten staan met 3 uit 3 zijn er nog meer uitslagen bekend? en Regloh remise in 11 of 79 zetten het maakt niks uit resultaat blijft gelijk en als je mijn huidige schaakcapaciteiten bekijkt (zelfs tegen Dreojs zou het spannend zijn zijn) in Ritsema natuurlijk een TOP GM

 20. holscher-spil 1-0
  stapel-strating 0.5-0.5
  dinges-veerman 0-1

 21. het was toch spil-holscher ?
  en wat denk je van het bowlen?

 22. Een GM ben ik niet, maar heb wel de IM titel. 🙂

 23. Nee Bom, bowlen heb ik allang geprobeerd. Schaken was m’n laatste kans..

 24. ik ga toch nog een leuke sport voor je zoeken Dreojs
  ik help je wel want dit kan echt niet meer, binnenkort hoor je meer van me ,ik laat je niet vallen

 25. Heel fideel van je Bom.
  Misschien curling of midgetgolf dan..

 26. wat is Ritsema-Bonte geworden? en de rest?

 27. Ritsema – Bonte 0-1
  Holscher-Balla 0-1
  Ploegter-Voorn 0-1
  Van Tooren-Spil 1-0
  Stapel -Kelder rem
  Veerman-Oyeres rem
  Griffioen- Vlugt ?-?
  De Brouwer- Montenegro 1-0
  Avis 1
  Strating weer een nul

  en de terechte koploper is?????

 28. Peter Holscher?

 29. ik had in iedergeval de indeling/kleurverdeling voor de 5 de ronde goed
  ik ben dus eigenlijk helderziend en ja ik weet de uitslag ook al

 30. Vertel het ons Bom, we branden van nieuwsgierigheid! Overigens denk ik dat Bom wint van Regloh, Trab wint van Kire en uiteindelijk wint Trab het open Hoorns omdat hij in de zesde ronde in een onderling duel wint van Bom en Bom de stress niet aan kan en ten onder gaat in de zevende ronde!

 31. Zeg bom, die partij valt reuze mee. Ik dacht dat je ergens een stuk achter stond?!

 32. ik vond het zeer tegenvallend Dreojs ik had namelijk totaal geen tegenspel
  maar mijn defense was best taai hoe kom jij erbij dat ik een stuk achter stond?
  ik las overigens dat je met Regloh meedoet met het kroeglopers toernooi wat mijn veel deugd doet het voordeel van dat toernooi is dat je niet hoeft na te denken dus ik dat het tussen ons gaat

 33. Ik vraag het me ook af, blijkbaar kan ik tegenwoordig niet eens stukken tellen. Maar die eigenschap kan me bij m’n comeback op het KLT nog goed van pas komen. Nil desperandum!

 34. bom-regloh: rem
  oyeres-lorf: rem
  snarf-dreojs: rem
  crossroads-heter polscher: 0-1
  voren-toren: 0-1
  meervan-lips:1-0
  jumbo- rex gliffioen: ??
  M-negro-avis fred: ??
  starend-proegel:??

 35. ook het vermelden waard: in groep C versloeg Yeoj de nummer 1, een 1500 speler..

 36. Dat was niet zo maar een 1500 speler, maar de oom van Regloh (talent zit ook daar in de familie). Hij ging er overigens wel hard af dacht ik.

 37. Ik hoorde van mijn oom dat hij wel een goede stelling had, maar hij blunderde een dame. Ik heb zelf weinig van de partij mee gekregen, maar het is zeker een knappe prestatie van Yeoj. Ok beetje domme vraag trouwens, maar wie zijn meervan en lips? Ik heb geen zin om te puzzelen/moeite te doen…….

 38. Ohja ik heb de partij tegen Bom ingevoerd en het kwaliteitsoffer van Bom was inderdaad de sterkste voortzetting en goed voor aanzienlijk voordeel. Maar pas na mijn Tc8 had Bom echt kunnen toeslaan met e6 voor groot en mogelijk winnend voordeel. (+1.90). Eerder in de partij was mijn Tfd8 ook huilen met de pet op en Lg5 was genoeg voor voordeel. Het was echter niet zo direkt winnend als mijn Tc2 ipv Le8(??), (+4.90)in de analyse gevonden door het eeuwige talent tonnie wessels. Al met al een partij die door allebei gewonnen had kunnen worden, maar het moge duidelijk zijn dat Bom met Erik de beste zaken heeft gedaan deze ronde.

 39. dankzij deze prestatie van formaat van Yeoj is wel de spanning volledig terug in de C groep alles is weer mogelijk daar (net als in de B groep overigens)
  ik vond de partij Balla- Bonte overigens wel van een goed niveau beter dan de andere partijen van mij hoewel ik meer onder de indruk was van mijn kwaliteitsoffer dan mijn computer
  over prestaties van formaat gesproken ik kijk al uit naar de partij Vlught- Kelder
  en had er in de partij Oyeres- de Brouwer niet meer ingezeten?
  (ik dacht dat het eindspel wel gunstig was voor wit)

 40. haha plaats je een reactie lees je gelijk al; antwoord

 41. ik zie net dat in de partij Huzman-Dvoretzky na de 15 de zet Dh4 schaak tot rem werd besloten na 16 g3 komt mijn computer geen partijen meer tegen hoewel hij wel aangeeft dat dan Df6 beter is dan Dh3 hoe zit dat bij jou Regloh?
  mijn computer zegt overigens dat Ld3 gewoon goed is ipv Pd6

 42. dat dacht ik ook maar dat is mij dan niet gelukt ik zal er naar kijken

 43. Ja Df6 is IETS beter dan Dh3 in eerste instantie, maar als je even doorspeelt dan valt het wel mee. Dat je 0-0 voorkomt met Dh3, is toch wel vrij prettig. En Fritz 10 zegt dat Pd6 wel behoorlijk wat beter is dan Ld3. Maar exd5 is volgens fritz wel beter dan cxd5, maar je krijgt dus inderdaad na Lh3 (na exd5)wel heel bizarre varianten, zelfs fritz heeft daar moeite mee. Best veel varianten waar zwart een stuk offert en dan vage maar lastige compensatie heeft. Dat zal wel de reden zijn dat ie Ld3 beter vindt dan Pd6 bij jou.

 44. mijn fritz zegt Pd6 0.35 met 4 partijen in de database waarvan de laatste in 1999
  bij Ld3 geeft hij 0.54 aan met 81 partijen waarvan de laatste in 2010 (en ik bedoel niet onze partij) na d5 is slaan met de e pion zeker interresant misschien wat voor de volgende keer ik kan natuurlijk wel beter 0-0 spelen dan f3 ik was bang voor Td8 Td1 Le6 maar dan kan ik gewoon f3 spelen na Dkeer d5? heb ik De2!

 45. laat die partij dan eens zien !

  (handleiding voor BOM:
  1) open de partij in fritz (zonder commentaar en annotatie)
  2) linkermuisknop op een willekeurige zet
  3) druk op de ctrl toets op je toetsenbord en druk ondertussen ook op de c toets
  4) reageer hier en druk op “ctrl” gelijktijdig met de v toets.
  5) voila! je partij staat nu in je reactie )

 46. vraag ff aan Regloh ik snap hier niks van en nu is ook al de recorder van mijn commodore64 vastgelopen

 47. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kopi%C3%ABren_en_plakken

 48. had wouter nog gewonnen trouwens?

 49. wouter rem gespeeld dacht ik maar onze tafel werd ook afgeleid door een telefoon die afging

 50. Ik heb hier helaas geen fritz, dus Dreojs zal even geduld moeten hebben tot Gerard de notatie van Bom heeft ontcijfert en ingevoerd. Wouter had inderdaad remise, ik kreeg de indruk dat hij niet helemaal tevreden was met het verloop en de uitslag van de partij. Maar inderdaad, allemaal remises aan onze tafel na het geluid van iemands telefoon dat door merg en been ging. Niemand was meer in staat om zich te concentreren, dus werd er maar tot bloedeloze remises besloten. Ohja ik hoorde in de wandelgangen dat de dader een van onze Amsterdamse vrienden was, maar dit is slechts een gerucht dat de wereld ingebracht is door een van onze Hoornse vrienden. En is er nou echt NIEMAND die weet wat starend vs proegel en freddy vs “de man die schaamteloos sokken in sandalen durft te dragen in de zomer” is geworden?

 51. het begon met Pf3-c5 c4-Pc6 en de rest komt morgen wel

 52. Ik weet reeds genoeg. Terechte remise, lijkt me.

 53. Ploeger gewonnen en de man die schaamteloos sokken in sandalen durft te dragen in de zomer ook gewonnen lees ik net , nog even wachten op de partijen Dreojs ze zijn onderweg (denk ik)

 54. F5 F5 F5.

  2 nullen is kort rokeren. (of rokkeren zoals sommige mensen het noemen).
  3 nullen is lang rokeren. Maar waar is de tegenstander van de man die schaamteloos sokken in sandalen durft te dragen in **naam mee bezig?

 55. Heeft Fred nu WEER verloren, die heeft zijn beste schaak echt bewaard voor de interne van caissa en zijn slechtste voor het Open Hoorns. Weet ie niet dat het geen zin heeft om zijn rating om laag te brengen voor de zomertoernooien, omdat de volgende lijst pas in augustus wordt gepubliceerd??

 56. Zijn er nog liefhebber voor het kroeplopen op 6 juni in amsterdam? 100 jaar geleden mee gedaan en dat was erg leuk. http://www.xs4all.nl/~mariked/KLT/index.htm

 57. Heb mijzelf en regloh opgegeven maar geen idee of hij meedoet. Anders rouleren? Doe je trouwens mee Regloh?

 58. Ja ik ga mee doen, lijkt mij op zich wel leuk. Tijd geleden dat ik zo’n klt heb gedaan, wel mooie herinneringen aan.

 59. he Dreojs de partij van mij-Regloh staat nu op side bij Caissa

 60. Ik zag het. Mooi kwal offer, maar verder natuurlijk een beroerde partij 😉
  17 zetten theorie/voorbereiding…

 61. Kan iemand mij de uitslagen melden? Ik ben wel benieuwd, hebben we al een virtuele hoorns kampioen?

 62. Ik zeg lekker niks. Had je zelf maar moeten spelen! En ook Jumbo kon van angst zeker z’n stoel niet uitkomen? Ik kan je wel vertellen wie allerlaatste wordt dit toernooi!

 63. van tooren – balla 1-0
  holscher- voorn rem
  man die schaamteloos sokken in sandalen durft te dragen in de zomer -ritsema rem
  ploeger- veerman 1-0
  kelder- griffieon rem ?
  avis- stapel ???
  spil- vlught ???

  waar was jij trouwens je bent weer lekker voor mijn weerstandspunten?
  maar ja Jumbo is erger voor mijn weerstandspunten
  maar ja waar heb je weerstandspunten voor nodig als je wint
  ik had trouwens wel een goede partij dus mijn vorm begint te komen dat beloofd wat voor zondag (als ik de deelnemers lijst zie zijn alleen Bosboom / kohler concurrenten voor mij en Helder)

 64. Bommie werd weer zo vuil ge*** door de een of andere caissa-speler.
  Claimde vlag met verloren stelling na zet 35…
  Gelukkig is niet alles verloren en kan hij nog op wp 1e worden als Holscher van Tooren wint. Aangezien ik alleen tegen Holscher gespeeld heb ben ik, voor een prijs, best bereid een verliespoging te doen al weet ik niet of Bom’s ontzettend lage score (dankzij Jumbo) nog te compenseren is.

  p.s.
  spil-vlugt: 0-1 in een svesh/kalashnikov achtige opening.

 65. Regloh heeft zich, in verband met de vorm van de concurrent, toch maar terug getrokken. Wat betreft het KLT, zien Bas en ik jullie zondag nog in de trein bom?
  (ofwel zou het niet bere-gezellig zijn om ons mee te laten rijden eh ik bedoel er gezamelijk heen te gaan?)

 66. gezamelijk met de trein lijkt me erg gezellig ware het niet dat ik vast niet met de trein ga ik zal met de grote baas overleggen of jullie mee kunnen rijden
  ik moet wel vroeg gaan rijden (rond 8.45 in hoogwoud zijn) ivm de grote baas moet om 10.30 weer in hoorn zijn

 67. Nice! Bas wil trouwens graag benzinegeld betalen!

 68. we gaan trouwens niet naar Nice maar naar Amsterdam daar zal het ook wel mooi weer zijn zodra ik meer weet laat ik het weten

  ps komen Regloh en Jumbo wel de 7 de ronde nog schaken?

 69. regloh zou waarschijnlijk wel spelen. van jumbo weet ik het niet.
  ik vraag me trouwens af wat er bij een gelijke stand van 3 wordt beslist als onderling resultaat en wp’s geen uitkomst bieden.

 70. hey Dreojs jullie kunnen meerijden als bas benzinegeld betaald en jij mijn drank voor de hele dag is alles geregeld

 71. gna, dan kies ik toch liever voor het benzinegeld..

 72. dus jullie rijden mee? dan hoef ik namelijk niet te pinnen wel zo lekker
  ik zie net dat de laatste ronde nroov trab niet meespeelt dat is weer gunstig voor mijn weerstandspunten ik zie het weer helemaal zitten

  vanavond nog snelschaken?

 73. stel je eens voor dat ik win van Vlught en Holscher van Regloh dan ontstaat er een probleem ( ik ga ervan uit dat Ploeger wint van van Tooren) dan staaan er 4 man bovenaan ik stel dan de volgende uitslag voor
  1 Ploeger veegt Balla en van Tooren niet tegen holscher gespeeld
  2 Holscher verliest onterecht van Balla niet tegen Ploeger/Tooren gespeeld
  3 Tooren verliest terecht van Ploeger wint met beetje geluk van Balla
  4 Balla wint met geluk van Ploeger/Holscher en mist tegen Tooren 357 keer de beste voorzetting

 74. Ik heb nog niet gehoord van Bas, maar vorige keer had hij zo veel pret op je achterbank dat ik denk dat hij wel mee wil.

  Indeling OHK vind ik trouwens toch wel een gemiste kans. Veel leuker was het als Holscher tegen Tooren was ingedeeld en zou winnen: Holscher wint van Tooren wint van Bom wint van Holscher etc.
  4 man gedeeld 1e is ook wel leuk, maar er is dan maar 1 die van 2 andere kanshebbers heeft gewonnen dus dan is de beker uitreiking geen probleem.

  Hoe dan ook, de eenhoorn heeft tenminste wel een duidelijke ranglijst zonder fratsen..

 75. wie komt er vanavond snelschaken?

 76. Mozef is er in ieder geval.

 77. Niet te voorbarig zijn mannen, de indeling kan zo maar veranderen in de komende dagen. Ik ga er in ieder geval ALLES aan doen om dinsdag dit toernooi ongeslagen te blijven……..

 78. “om dinsdag dit toernooi (als enige) ongeslagen te blijven……..

 79. “om dinsdag dit toernooi (als enige) ongeslagen te blijven……..

 80. Sjoerd, hoe is het gegaan op het KLT?

 81. Nou “REGLOH”..ik weet nog dat Bas een pitty draw gaf aan Bom in de laatste ronde, maar verder kan ik me niet veel tegenstanders herinneren. Het ging dan ook niet zo goed met mij, ik heb de hele dag slechts 1 x gewonnen in Dusart. De overige eenhoorn spelers deden het redelijk; Bom&co wonnen de drink-competitie met overmacht en Peter en Alexander eindigden gelijk met de kampioen/beste speler van de Wijker toren. Daan en een wandelende struik werden zelfs 3e, wat natuurlijk helemaal een mooie prestatie is. Al met al was het een interessant toernooi.

 82. hey dreojs 1 keer gewonnen ?
  ik tel er al 2 bij jou 1 keer Geerts en 1 keer Helder (toen al minder helder)
  of zat ik toen al niet op te letten ? en ik heb je nota bene maar 2 keer zien schaken

 83. Oja, pardon, ik heb me vergist. Maar die puntjes zijn te verklaren door het overmatig drank gebruik van mijn tegenstanders. In ronde 1 verloor ik al van een of andere petmans, en dat telt toch zwaarder vind ik. Ondanks dat is het mogelijk dat mijn tpr hoger dan mijn rating was.
  We hebben dan ook niet echt zware teams getroffen, zoals jullie in de laatste ronde. Ben ik iets vergeten, of heb jij nog mooie weetjes?

 84. ik weet dat schaaktoernooien altijd veel van me vragen ik was maandag pittig kapot ik vraag me af of iemand nog geld heeft gevonden wat ik ben het mijne kwijt
  maar al met al een gezellig toernooi ik miste onder het eten trouwens wel een hoop eenhoorn figuren
  ps tegen wie speelde wij in de laatste ronde ?

 85. haha. Maar misde je ze ook echt?:) Was mooi toernooi, nog bedankt voor de lift en de punten!

 86. Mag ik nog even kwijt dat er iemand razend nieuwsgierig was en om de een of andere onverklaarbare reden anoniem wou blijven en vervolgens onder mijn naam heeft gepost om te vragen aan ene ” sjoerd’ hoe het kroegloperstoernooi was. Kan natuurlijk ook dat hij/zij heel even mij wou zijn……..

  Maar k ben wel enorm blij dat hij het gevraagd heeft, ik ben weer helemaal bijgepraat. Volgend jaar doe ik weer gewoon mee! (ook voor de prijzen natuurlijk)

 87. en we hebben een winnaar! vier winnaars! of 3. whatever..

 88. wel jammer dat niet iedereen bij de prijsuitreiking was en dat het beslist werd op weerstandspunten zodat mensen die weinig schaakte een grote invloed hadden op de eind uitslag

 89. OHK:
  1: Tom Balla (met veel geluk)
  2: Marten Ploeger (de lessen van Mayke hebben eindelijk effect)
  3: Erik van Tooren (2x kampioen zou ook echt te veel zijn)
  Zij werden op ruime afstand gevolgd door Holscher, Ritsema, Bonte e.a.

  Wouter Strating degradeert naar groep 2, en Ben Zuurveld promoveert naar de 1e groep.

 90. gaat jumbo nu ook al kelder tactieken toepassen?
  ( lekker degraderen en volgend jaar de geldprijs wegkapen)
  overigens complimenten voor de organisatie die ondanks de vele afzeggingen(al dan niet terecht) toch iedere keer weer een indeling konden maken hoewel eigenlijk Dreojs – Regloh gespeeld had moeten worden de laatste ronde (zie reactie 2)

 91. gefeliciteerd bom!

 92. dank dank oyeres wil jij je aantekeningen van vorige week meenemen morgen ? mijn schoonmoeder heeft mijne kwijt gemaakt