3 Hoorn* faalt tegen Aartswoud

Al jarenlang bereikt de 3hoorn met speels gemak de halve finales van de NHSB beker.
Ook dit jaar leek de 3hoorn aardig aan de weg te timmeren en met alleen nog Aartswoud als obstakel leek een plaats bij de beste 4 haalbaar. Vooraf leek het goed te doen, 2 puntjes pakken op 3 en 4 en proberen in ieder geval een halfje te halen op bord 1 en 2. Maar hoewel iedereen op tijd kwam verloor het team kansloos…

Jasper (z) speelde op 1 tegen Lie en kreeg met zwart zijn speciale voorbereiding op het bord. Lie “de theorie” wist zich niet goed raad met zwart’s onbekende opzet en investeerde veel tijd in een dubieuze loper manoeuvre.
Ondertussen had Jort al een pion meer dan tegenstander Helder, die daar overigens wel wat vage compensatie voor had in de vorm van het loperpaar. Daarnaast had Barry een riante stelling met veel meer tijd en hoewel Bas niet echt voordeel had was er ook op bord 4 geen wolkje aan de lucht.

Halverwege de avond ging het helaas snel bergafwaarts.
Jasper overzag iets en verloor een stuk en daarmee de partij terwijl Bas maar geen voordeel kon krijgen. Tegenstander van den Heuvel wist dat een halfje waarschijnlijk genoeg was en hoefde niks te ondernemen. Naast hem had Barry al een kwaliteit verloren. Bas zag geen weg voorwaarts en koos, zoals het een echte leider betaamt, voor een veilige remise.
De laatste kans op een (eer-)vol punt lag daarmee bij Jort die met 5 seconden op de klok zijn 36e had uitgevoerd. Jort stond nog steeds een pion voor maar zwart’s 36e was de inleiding tot een mooie combinatie die hem alsnog de winst bracht.
Dat Barry nog remise wist te maken was daardoor ook niet meer dan een schrale troost.

1 6420557 Jasper Seelemeijer 1925 – 7980698 Michael Lie 1999 0-1
2 8195044 Jort Faber 1886 – 6807218 Marc Helder 2140 0-1
3 7707293 Barry Plukkel 1938 – 7774646 Wouter Laan 1876 ½-½
4 7216308 Bas Dudink 1936 – 6079348 R. van den Heuvel 1940 ½-½

* (een deel van ~)

4 reacties op “3 Hoorn* faalt tegen Aartswoud”

 1. Jammer mannen, maar in deze opstelling niet echt een verrassing natuurlijk. Volgend jaar doen ik en Dreojs gewoon weer mee, aangezien alle rotte appels in het team dan hoogstwaarschijnlijk niet meer mee doen of in aanmerking komen voor het bekerteam!

  Desalniettemin wil ik Aartswoud bij deze feliciteren met hun welverdiende overwinning en succes wensen voor de grote finaledag. De grote finaledag waar de Driehoorn dit jaar helaas niet zal aantreden.

 2. Jammer mannen maar Aartswoud was natuurlijk erg gemotiveerd om wraak te nemen na de nederlaag in de competitie. Mijn inziens wel een terechte nederlaag alleen een beetje geflatteeerd.
  Volgend jaar beter

  ps Aangezien we ook al op grammatica letten(Bas) denk ik dat” ik en Dreojs” wel weer het nodige commentaar zal krijgen

 3. Regloh, grappig dat je het over de opstelling hebt. Natuurlijk kan die beter niet hier maar telefonisch met de teamleider worden besproken. Maar zo langzamerhand moet in ieder geval erkend worden dat er verbeteringen mogelijk zijn.

  In de wandelgangen hoor ik bijvoorbeeld dat Helder vandaag wéer een pity draw kreeg van Dreojs. Als we dan ook nog zijn recente wipe out van Haakman of de slachting met pity draw van Lietje door Regloh in aanmerking nemen rijst de vraag waarom andere spelers coute que coute juist tegen die spelers wilden aantreden.

  Ik wil maar zeggen, de weerlegging van de aljechin (1.d4) was vrijdag niet heel overtuigend en de scoreverdeling van de kopman tegen Lietje is na vrijdag ook niet gewijzigd.
  Wijze raad werd van de hand gewezen en aan het eind van het verhaal gingen nu de Haakmannen, liedjes en Helders er met de punten vandoor. Erg demotiverend voor de spelers die wel het beste met het team voorhebben.

  Dus, beste spelers; DENK OOK EENS AAN HET TEAMBELANG! Neem een voorbeeld aan bijv. Nevohkrek die altijd belangeloos & onbaatzuchtig op de juiste plek gaat zitten in belang van het team! De resultaten komen dan vanzelf.

 4. krijg net smsje van m’n broer, het 3e is gedegradeerd:-(