Vierde verslaat Koedijk 2 en word tweede in de poule

Het vierde team is er vrijdagavond redelijk eenvoudig in geslaagd te winnen van (kampioen) schaakgroep koedijk 2: 6,5-1,5. Toegegeven Koedijk speelde met vier invallers, maar juist die spelers behaalde punten. De vier basisspelers van Koedijk haalde allemaal een nul.
Door deze overwinning heeft het vierde haar voorsprong op de concurrentie vastgehouden en is met 9 matchpunten en 32,5 bordpunt tweede geworden in poule A van de de derde klasse NHSB.
Promoveert hier het vierde hiermee naar de tweede klasse? Ja het lijkt er wel op!

NHSB-reglement
In iedere groep promoveert het hoogst geëindigde team. In de promotieklasse degraderen de nummers 9 en 10. In de overige klassen (m.u.v. de laagste klasse) degraderen de nummers 7 en 8. Een team dat zich heeft teruggetrokken komt automatisch op een degradatieplaats te staan.
Dat betekent dat alle nummers twee ook zouden promoveren. Echter die vlieger gaat niet op als er uit de KNSB-competitie een aantal clubs teruggaan naar de NHSB-competitie. In de laagste (derde) klasse KNSB kwamen dit seizoen van de NHSB uit: De Eenhoorn, Waagtoren, HWP Zaanstad en ZSC-Saende (klasse 3D) en Waagtoren en Kennemer Combinatie (klasse 3E). Alleen de Waagtoren kan nog degraderen, dus dat zit snor en daarmee is promotie een feit!

Super zeg. Het feestje werd gevierd met Buikstra’s Bitterballen.
Helaas geen tijd voor een nader verslag van deze mooie avond, wel mijn eigen partij online…

11 reacties op “Vierde verslaat Koedijk 2 en word tweede in de poule”

 1. Gefeli!!

 2. Een schitterende prestatie hoor, jullie horen ook echt wel thuis in de tweede klasse. Ik had het wel al een beetje verwacht dat jullie zouden promoveren, maar het blijft toch erg fijn. Dit compenseert tenminste een klein beetje de jammerlijke nederlaag van ons bekerteam, jullie hebben deze week de eer van de Eenhoorn gered! Chapeau!

 3. gefeliciteerd mannen en dame goede prestatie 6,5 – 1,5 tegen de koploper is wel heel overtuigend en dat zonder sereyo die jullie hebben afgestaan aan de drie- en tweehoorn GROTE KLASSE ik kijk nu al uit naar het verslag ik heb namelijk alleen de partij van Niels (niks) Fout goed bekeken

 4. geen tijd voor een verslag ???????????????????????

 5. Waanzinnig! Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

 6. Net telefoon gehad van Arjon.
  Meer nieuws volgt vast wel …. ze gaan ‘t eerst vieren.

 7. Tweede promoveert.

 8. Namens Caïssa : van harte gefeliciteerd !

 9. Van harte!, namens De Waagtoren 2

 10. Ook namens mij: ons tweede team van harte gefeliciteerd met het kampioenschp!
  Gilles

 11. Men viert het tot diep in de nacht zo te zien. Vooruit dan maar, gefeliciteerd!