Basisschool De Koet weer kampioen van West-Friesland

koet.PNGFOTO’S– Woensdagmiddag 3 maart werd op de Jan Luykenschool in Schellinkhout de finale van het schoolschaakkampioenschap West-Friesland 2009/2010 gespeeld.
Voor deze finale hadden zich zes teams geplaatst, waaronder vier teams van de gastschool Jan Luyken, een unieke prestatie van deze school. Het zestal werd compleet gemaakt door De Koet uit Midwoud en De Bussel uit Blokker.
Er waren dus nogal eens teams van de Jan Luykenschool die tegen elkaar moesten spelen.
In de eerste ronde speelde het derde team van Jan Luyken tegen het eerste team. Het derde team verloor eervol met 3½ – ½.
Het tweede team van Jan Luyken wist na een spannende wedstrijd met 2½ – 1½ te winnen van het vijfde team. Na een geweldige spannende wedstrijd wist De Koet met 2½- 1½ te winnen van De Bussel. We konden toen al zien dat de wedstrijden op heel hoog niveau stonden en dat het halve uur bedenktijd iets te kort was.
In de tweede ronde wist De Bussel met 3-1 te winnen van het eerste team van Jan Luyken. De Koet was te sterk voor het vijfde team van Jan Luyken, het werd 4-0. Het tweede team van Jan Luyken wist knap met 3½ – ½ te winnen van het derde team van Jan Luyken.
In de derde ronde speelden het eerste en tweede team van Jan Luyken tegen elkaar, deze bijzondere spannende en mooie wedstrijd eindigde in een verrassende overwinning voor het tweede team, zij zegevierden met 3-1.
De Koet behaalde weer een 4-0 overwinning, ditmaal werd het derde team van Jan Luyken met deze uitslag verslagen.
Het vijfde team van Jan Luyken leverde een mooie prestatie door met 2-2 gelijk te spelen tegen het sterke team van De Bussel.
Na deze ronde ging De Koet aan de leiding met 10½ punt, gevolgd door het tweede team van Jan Luyken met 9 punten, De Bussel stond derde met 6½ punt.
In de vierde ronde zagen we tweemaal een 4-0 uitslag: het eerste team van Jan Luyken wist met deze score hun vijfde team te verslaan, De Bussel deed hetzelfde met het derde team van Jan Luyken.
De Koet versloeg in een spannende wedstrijd het tweede team van Jan Luykenschool met 3-1.
De vijfde en laatste ronde.
De Koet stelde de titel veilig door met 3-1 te winnen van het eerste team van Jan Luyken.
De spelers van De Bussel stelden hun tweede plaats veilig door met 3-1 te winnen van hun concurrent, het tweede team van Jan Luyken.
Het laatste duel tussen het derde en vijfde team van Jan Luyken werd met 3-1 gewonnen door het derde team.
Na deze spannende finale kwamen we tot de volgende eindstand:
Kampioen werd De Koet met 16½ punt;
De tweede plaats was voor De Bussel met 13½ punt
De derde plaats was heel knap voor het tweede team van de Jan Luykenschool met 11 punten.
De vierde plaats was voor het eerste team van de Jan Luykenschool met 10½ punt.
De plaatsen vijf en zes waren voor het vijfde en derde team van de Jan Luykenschool, respectievelijk met 4½ en 4 punten.
De eerste drie teams ontvingen een prachtige beker en voor de spelers een medaille. Voor de plaatsen 4 t/m 6 waren er ook leuke prijzen.
Aan het eind van het toernooi mochten wij ook nog genieten van een prachtige schaaktaart. Jammer dat zo’n mooie taart wordt opgegeten, maar hij was wel erg lekker!
Wij willen de Jan Luykenschool bedanken voor hun gastvrijheid, het was geweldig.
Bij dezen willen wij onze sponsor Aart Dekkers bedanken voor zijn steun aan dit toernooi.
De eerste vier teams plaatsten zich voor het Noord-Hollands kampioenschap, dat op 20 maart in Krommenie wordt gespeeld.