Noord-Hollands Schaakkampioenschap A t/m D categorie

Dit kampioenschap werd in het weekend van 13 en 14 februari in De Pelikaan te krommenie gespeeld, er deden ook verschillende spelers van onze vereniging mee.
In de C en D categorie moesten de spelers zich via hun regio voor dit kampioenschap plaatsen.
Voor de D- categorie had Joey Bekkink zich geplaatst, zijn broer Seréyo voor de C- categorie
In de A en B categorie was de inschrijving vrij.

In de D-categorie, dit is de leeftijdsklasse tot en met 12 jaar, waren er 32 deelnemers.
Er werden op deze twee dagen negen partijen Zwitsers gespeeld met een bedenktijd van 30 minuten p.p.p.p. Op zaterdag vijf wedstrijden en op zondag vier. Joey wist hier keurig 50% te scoren, 4½ punt uit negen wedstrijden. Hij eindigde hiermee op een gedeelde 15e plaats.

In de C-categorie was er een veld van 23 deelnemers, waaronder spelers die al een rating van ruim 1600 hebben. In deze groep werden er op beide dagen zeven wedstrijden Zwitsers gespeeld. Vier op zaterdag en drie op zondag. De bedenktijd bedroeg 45 minuten p.p.p.p. Seréyo heeft het geweldig gedaan, na de eerste dag was hij zelfs leider van het klassement.
In de eindrangschikking eindigde hij op een mooie gedeelde tweede plaats, waarmee hij weer een prachtige beker aan zijn collectie kan toevoegen. Gefeliciteerd Seréyo!

In de A-groep t/m 20 jaar deden Jort Faber en Sebastiaan Bosschieter mee. Deze categorie speelde zes partijen Zwitsers met een bedenktijd van 75 minuten p.p.p.p. Er werd in de eerste ronde op rating ingedeeld, in deze groep waren er spelers met een rating van ruim 2000. Op beide dagen werden er drie partijen gespeeld.
In een veld van dertien deelnemers eindigde Jort op een knappe vijfde plaats en ook Sebastiaan deed het heel goed met een 8e plaats.
Terugkijkend op dit Noord-Hollands kampioenschap mogen we stellen dat onze spelers prima hebben gepresteerd en de eer van De Eenhoorn hebben hoog gehouden. Allemaal bedankt.

1 reactie op “Noord-Hollands Schaakkampioenschap A t/m D categorie”

  1. Hartstikke goed, Sereyo! Proficiat!