Caissa – Eenhoorn 5-5

Een zwaarbevochten gelijkspel voor het eerst team in de Amsterdamse Pijp, op bezoek bij de megaclub Caissa. Aangezien in de interne van Caissa maar liefst 7 van de 10 spelers van De Eenhoorn wel eens een potje meespelen (!) kan gesteld worden dat het een beladen wedstrijd was, in de positieve zin.
De wedstrijd begon voorspoedig voor de Westfriezen, toen na ruim een uur spelen van der Hoeven (met wit) tegen Langedijk in slechte stand een venijnige combinatie toestand die meteen beslissend was. Drie kwartier later blunderde Bezemer een kwal tegen van Ojik terwijl de echte strijd nog moest beginnen, en gaf gelijk op. Ongekende luxe voor De Eenhoorn die hoge verwachtingen wekte voor de gehele wedstrijd.
Maar het mocht niet zo zijn: op een flink aantal borden werden onze stellingen minder en minder, culminerend in nederlagen voor Edeling en invaller Geerts. Iets mindere stellingen werden daarentegen remise gehouden door Deen en, zeer knap met zwart tegen GM Ree, Monteban.
Toen ook Visser in tijdnood een iets betere stelling wegblunderde leken de rapen gaar, aangezien Broersen al geruime tijd slecht stond. Doggers en Zult stonden beter maar hadden een stevige technische taak voor de boeg, mochten hun stellingen sowieso gewonnen zijn.
Een meevaller: tegenstander Narings heeft weliswaar een pion minder maar het stuk dat hij in de tijdnoodfase kado doet aan Doggers scheelt een hoop werk en mogelijk een half punt. 4-4 en Broersen en Zult spelen nog. Eerstgenoemde staat nog steeds slecht maar er is enige hoop dat hij de grens van slecht naar verloren niet zal overschrijden, een hoop die tegenstander Witt ongegrond zal verklaren.
Dan, net als in de laatste ronde van het afgelopen seizoen, is alle hoop gevestigd op Daan Zult, strijdend met wit op bord 1 tegen Wunnink. Een iets beter eindspel (T+P vs T+P met uiteindelijk pluspion) maar met een vervaarlijke zwarte a-pion die hij tot a2 moet laten opstomen weet Daan echter op sublieme wijze toch te winnen, daarmee een matchpunt reddend tegen de duidelijke favoriet Caissa!
In combinatie met de miraculeuze overwinning van De Tweehoorn op Caissa 4 toch een succesvolle middag voor de onzen in Amsterdam, afgesloten bij de Surinaamse Chinees en vervolgens in de Laurierboom, gebroederlijk met de spelers van Caissa. En een enigszins beschonken schaakmeester uit het Zaanse die de een na de andere magnifieke partij en studie aan zijn publiek liet zien.

5 reacties op “Caissa – Eenhoorn 5-5”

  1. van harte heren maar wat was die schaakmeester uit het zaanse goed bezig zeg ik heb genoten van zijn partijen en studie (hij solliciteert zo wel naar een plek bij de tweehoorn)

  2. Wie!!?? Namen wil ik horen, niet dat vervelende anonieme gebeuren!

  3. Zegt iemand die veel schuilnamen gebruikt…

  4. basboem?

  5. Yep, dat was hem. Ik heb ook genoten van de mooie stellingen! En later op de avond met nóg meer bier in m’n mik nog even ouderwets doorgeefschaken. Was weer een mooie avond!