AB TEAM: 3 van de 4 matchpunten gewonnen in ronde 2 + 3

De Eenhoorn was vandaag gastheer voor de AB teams, dus speelden we de rondes op onze thuislocatie in de Huesmolen, beetje uitslapen dus 🙂
(Wedstrijdleider was Piet Buikstra).

In ronde 2 speelden we tegen het team van de Wijker Toren. Ons team bestond vandaag uit Jort, Kevin, Seréyo en Sebastiaan.

Ronde 2 werd door ons gewonnen met een knappe 2,5 – 1,5.

Op bord 1 speelde Jort met zwart tegen Shannon Vlaar. Het was een redelijk snelle overwinning. Na een Rausser theorie sprong de wedstrijd al snel over naar een Najdorf variant. Zwart had hier echter het voordeel omdat hij een paard voor de zwartveldige witte loper geruild had. Na een passieve Pd2 van wit kwam zwart op. Langzamerhand werd wit steeds meer teruggedrongen en na het afruilen van wits enige 2 actieve stukken had Jort de overhand. Een mooie koningsaanval maakte de wedstrijd uiteindelijk af.

Op bord 2 speelde Kevin met wit tegen Bastiaan Veldkamp. Het was de langste partij van deze ronde, Kevin had de maximale 4 uur nodig. Lange tijd stonden ze steeds gelijk, totdat uiteindelijk Kevin toch verloor.

Op bord 3 speelde Seréyo met zwart tegen Richard Schelvis. Ook Seréyo had bijna de maximale tijd nodig. Hij kwam goed uit de siciliaanse opening, en stond al gauw een pion voor. Maar deze pion voorsprong bleek uiteindelijk toch niet genoeg voor een punt. Het toreneindspel met die pion extra was een remise eindspel. In ieder geval wel een half punt, voldoende voor de teamwinst.

Op bord 4 speelde Sebastiaan met wit tegen Remco Boezewinkel. Het was een snelle overwinning. Sebastiaan kreeg een gewone opening met na de negende zet een pionvoorsprong. Even later won hij een tweede pion. Zo rond zet 22 begon het pas echt spannend te worden en door een fout verloor zijn tegenstander zijn paard en toen zag hij mat achter de paaltjes over het hoofd.

Na een kwartiertje rust na Kevins lange partij begon om half 3 de 3e ronde. Ditmaal moesten we tegen het sterke team van Op Eigen Wieken met een gemiddelde rating van meer dan 1800.

Dit resulteerde in een heel spannend gelijkspel.

Jort moest ditmaal met wit op bord 1 tegen Arres Oudshoorn en scoorde weer een mooie overwinning. Na een Engelse opening maakte zwart al snel de blunder De3 waardoor Jort met een fraaie variant de zwarte stukken één voor één van het bord tikte. Uiteindelijk kwam er nog een mooie mat als klap op de vuurpijl.

Kevin op bord 2 tegen Wadim Sharshov moest dit maal een redelijke snelle nederlaag ondergaan.
Ook Sebastiaan op bord 4 tegen Daniel Borkent leed een snelle nederlaag, maar gezien het ratingverschil is dit ook niet geheel verwonderlijk. Sebastiaan begon goed en na een spannend en moeilijk middenspel verloor hij helaas toch de partij.

Om 17.30 uur was alleen Seréyo nog bezig, met een 2-1 achterstand moest hij wel doorspelen tegen Eva Gorter (1800) . Ze speelden een schots gambiet. In het middenspel stond het gelijk maar Seréyo kon met een mooie combinatie winnen omdat de koning van zwart in het midden stond. Een knappe overwinning zeker omdat het nu 2-2 werd en we toch weer een matchpunt hebben binnen gesprokkeld.

Alle uitslagen in de Promotieklasse Noord-West: komen hier te staan.