Tweehoorn sterk uit de startblokken

Het tweede team van de Eenhoorn is het seizoen uitstekend begonnen met een flitsende 6-2 overwinning op de Waagtoren 2. Vooraf waren al optimistische geluiden te horen. Na jaren tegen degradatie te moeten vechten zouden we een keer voor de prijzen willen meedoen. Wat dat betreft was dit de beste opening die we ons konden wensen.

Het team is flink versterkt met de komst van Tom en Jerrel. Tom kwam niet helemaal lekker uit de opening, maar hij hield de zaak goed onder controle, en met het oog op de overige stellingen nam hij een remiseaanbod van zijn tegenstander aan.

Ronald begon een beetje onzeker en dacht ook aan remise, maar besloot door te zetten. In het vervolg speelde hij zijn speler helemaal zoek. Foutjes werden resoluut afgestraft en uiteindelijk won hij flink materiaal.

Zelf speelde ik (Rob) een lastige partij nadat ik in een opening kwam die mijn tegenstander duidelijk beter beheerste. Na een ongelukkige paardzet werd ik volgens de regelen der kunst eerst positioneel vastgezet en vervolgens tactisch van het bord gemept. Maar dit was onze enige nederlaag.

Jerrel speelde vlot en bouwde een goede stelling op, wachtend op de fouten van zijn tegenstander. Uiteindelijk kon hij het met een fraaie combinatie beslissen.

Alex was met zwart ongenaakbaar, maar miste toch de eerste kans op winst om in het vervolg alsnog hardhandig toe te slaan.

Na het moeizame vorige seizoen begon Wilko aan bord 8. Hij opende ook wat stroef maar nam al snel het heft in handen en schoof zijn tegenstander van het bord.

Joseph boekte een prachtige overwinning aan het eerste bord. In een vlijmscherpe stelling kon tegenstander Bes drie pionnen voor een verloren stuk krijgen, maar Bes ging op zoek naar het mat. Joseph verdedigde zich nauwkeurig en kon het materiele voordeel verzilveren.

Als laatste was Arjon nog bezig, die een partij speelde met pieken en dalen. Naar eigen zeggen heeft hij ergens gewonnen gestaan, maar uiteindelijk resteerde een remise-eindspel dat tot het gaatje werd doorgespeeld.

6-2 dus, en we staan al bovenaan. Op 31 oktober zullen we in en tegen Oegstgeest onze koppositie moeten verdedigen.

 • De Eenhoorn 2 – De Waagtoren 2 6 – 2
 • 1.Molenaar,J.(Joseph) – Bes,D.(Daan) 1 – 0
 • 2.Balla,T.(Tom) – Andriessen,W.F.(Wim) ½ – ½
 • 3.Geerts,A.(Alexander) – Meiden Van der,D.(Dirk) 1 – 0
 • 4.Ritsema,R.J.E.(Ronald) – Nieland,G.W.H.(Wim) 1 – 0
 • 5.Mulder,R.(Rob) – Groot,R.G.D.(Ron) 0 – 1
 • 6.Thakoerdien,J.(Jerrel) – Adema,R.(Ruud) 1 – 0
 • 7.Buikstra,A.P.F.(Arjon) – Coerts,M.(Marten) ½ – ½
 • 8.Gracht Van der,W.G.M.(Wilko) – Freer,R.(Rob) 1 – 0

4 reacties op “Tweehoorn sterk uit de startblokken”

 1. De eerste klap is een daalder waard!

 2. Een daalder is waardeloos sinds de Euro!

 3. Maar jullie gaan wel promoveren, ga zo door!

 4. het team is flink versterkt met tom en jerrie!