E-team eindigt als goede middenmoter op het NK

Nederlands Schaakkampioenschap voor E-teams 2009.
nk-groningen-2009-links-ons-e-team.jpgDit werd op zaterdag 16 mei gespeeld in de prachtige speellocatie van De Euroborg, het stadion van FC Groningen.
Er hadden zich 40 teams geplaatst, waaronder ons E-team. Dit dankzij de prachtige vierde plaats bij het Noord-Hollands kampioenschap.
Alle andere deelnemende teams hadden zich ook via hun goede klassering in hun bond geplaatst, er zijn 13 provinciale bonden.
Er werden zeven ronden Zwitsers gespeeld met een bedenktijd van 20 minuten p.p.p.p.
In het Eenhoorn team speelde Joey Bekkink, David Reus, Pieter Bijl en Jelmer Luijt. Ons team heeft het prima gedaan, uit de zeven wedstrijden werden keurig 6 punten behaald. De eerste wedstrijd werd knap met 2½ -1½ gewonnen van DSG Pallas. De tweede werd met 4-0 verloren van het sterke eerste team van SV De Toren. De derde wedstrijd werd heel knap gelijk gespeeld tegen Schaakmaat. De vierde en de vijfde wedstrijd werden verloren met 4-0 van het eerste team van D4 en met 3-1 van De cirkel. Maar toen werd de eindspurt ingezet want tegen SC Haren werd er knap gelijkgespeeld en de laatste wedstrijd werd na een lange en spannende wedstrijd heel knap door ons team gewonnen met 2½- 1½ en zo eindigde ons team op een gedeelde 23e plaats.
Heel knap van onze jongens!

nk-groningen-2009.jpgLeuk was het dat er in het stadion ook een jeugdtoernooi bezig was, alle schakers konden als ze vrij waren naar het voetbal kijken. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt want iedereen stond met zijn neus voor de ramen, meestal rijen dik! Er is denk ik nog nooit zo weinig tussen de partijen door geschaakt. In de pauze mochten we ook in het stadion komen wat heel leuk was.
De verzorging voor de spelers was geweldig want zij kregen een lunchpakket en ook nog de nodige consumptiebonnen waar zij lekkers voor konden kopen.
Bij binnenkomst werd ieder team op de foto gezet. Er werden diverse DVD`s vertoond.
Er kon tegen de Beer worden geschaakt, er was een spel waarin je zo snel mogelijk de beginopstelling moest opzetten en ook een prijsvraag over een viertal schaakopgaven.
Het toernooi was fantastisch, wij willen de NOSBO hier heel hartelijk voor bedanken.
Tevens wil ik onze spelers bedanken want zij hebben de eer van onze vereniging hoog gehouden.
Ook de ouders die hebben gereden: heel hartelijk dank!