Buikie klopt Lietje en wint Pionier toernooi!

Op de 2e paasdag werd het 20 jarig bestaan van schaakclub de pionier gevierd met een origineel toernooi. Deelnemers konden 9 partijen spelen met een tijdscontrole die per ronde varieerde tussen 5, 10 en 20 min. p.p. In 9 ronden bleek Eenhoorn lid Buikie de sterkste. Hij haalde 7,5 punt waarmee hij bekende kannonnen als F. Avis, Lietje en L.Boots achter zich liet.

Na een stroef begin met een moeizame pitty draw in ronde 5 kwam Buikie pas los na zijn overwinning op Lietje in de 6e ronde.
Vervolgens won hij soepeltjes van Marc Helder waarmee hij de top van het klassement bereikte. Met 6,5 punt speelde hij tegen Enrico Blees maar Buikie overschatte zijn stelling en verloor. Tegelijkertijd won Vasco M. (het enfant terrible van schakend Nederland) echter van concurrent Helder en zo bleef Buikie met een halfje meer 1e. In de laatste ronde consolideerde hij die positie door Vasco in een draak van het bord te vegen. Helder en Blees eindigden met 7 punten vlak onder hem.
De 46 deelnemers (1300-2200 elo) waren verdeeld in 3 groepen met afzonderlijke prijzen. Groep B werd gewonnen door Nico Weel van de groene zes en M. Bakker werd de gelukkige winnaar van groep C. Ook dit jubileumtoernooi bleek een groot succes met een goede opkomst, perfecte organisatie ( D. Tensen&co) en riant prijzengeld. We hopen dat de pionier besluit er een jaarlijks toernooi van te maken!

5 reacties op “Buikie klopt Lietje en wint Pionier toernooi!”

 1. nog beter dan s’nachts werken, of niet soms Buikie!?

 2. En zeker niet minder lucratief!

  Er moet natuurlijk nog gezegd worden dat het mysterieuze halfje wat ik ook nog miste door dé Sjoerd Kelder me is afgenomen, of toegereikt, want ik was er toch wel blij mee na dat middenspel!

  Mooi toernooi 🙂

 3. Ik ben trots op dat halfje.
  Wacht op de foto’s;)

 4. Ook vanuit ons oogpunt was het een zeer geslaagd toernooi! Niet alleen vanwege de (ondanks t mooie weer!!) zeer goede opkomst, maar meer nog door de ontspannen en gezellige sfeer! Leuk dat jullie er waren en wat ons betreft is dit toernooi een blijvertje! (de 21ste verjaardag van De Pionier is tenslotte ook iets dat gevierd moet worden!! 🙂 )
  En Buikie, nogmaals gefeliciteerd!!
  Nina en Arnold

 5. Voor alle duidelijkheid, Nina verzorgde de indeling i.s.m. Daan. Waarom ik alleen een foto van Daan heb toegevoegd bij organisatie is me achteraf een raadsel.