Vijfhoorn eindigt op fraaie 2e plek

09042009838.jpgDe laatste wedstrijd van het 5e team werd donderdagavond gespeeld. In onderling overleg was besloten van beide kanten een ‘jeugdig’ team op te stellen voor het opdoen van ervaring.

Op bord 1 speelde Seréyo met zwart tegen George Bloem. Zijn tegenstander speelde een voor Seréyo onbekende variant van het Siciliaans met 2. a3. In het middenspel stond wit iets beter, maar na dame ruil kwam Seréyo een pion voor te staan. Wit had echter nog een vrijpion op c6 en met een pionoffer van zwart kon Seréyo deze pion tegenhouden en had hierdoor op de koningsvleugel 4 pionnen over tegen 1 en won zo de partij.

Op bord 2 speelde Mayke met wit tegen Hein Schut. Ze speelde de spaanse afruilvariant maar na 20 zetten verloor ze de pion op f2 en dit was de voorbode voor verlies van de partij.

Joey Bekkink speelde zijn allereerste senioren wedstrijd. Hij mocht plaatsnemen op het 3e bord en speelde met zwart tegen Jelle Wolkers. Joey begon heel goed, hij won al snel een kwaliteit. Toen blunderde Joey (maar het was inmiddels ook al 21.30 een beetje moe dus..), hij zette z’n koning juist op het ene veld wat niet kon en hiermee werd het mat.

Op het laatste bord speelde teamleider Roy Bekkink met wit tegen Richard van Diepen. Roy begon niet zo goed en stond al snel 3 pionnen achter. Toen gaf zn tegenstander een toren weg, waardoor roy het goed kon uitspelen.

De eindstand was 2-2, al met al een mooie uitslag. Hiermee is het 5e team op een knappe 2e plaats geëindigd in klasse 4.5A.

2 reacties op “Vijfhoorn eindigt op fraaie 2e plek”

  1. Joechee niet verkeerd! Daarbij valt aan te tekenen dat Sereyo met 7 uit 7 topscorer was in deze klasse met een tpr van boven de 2200!

    Sereyo Bekkink NSI De Eenhoorn 5 1533 7 7 100% 1528 2205

  2. Idd niet gek voor team Bekkink