Gezelligheid in Zwaag op het 13e toernooi

Het dertiende Jeugdraad schaaktoernooi van Zwaagwerd op zondag 8 maart in Cultureel Centrum De Plataan in Zwaag gespeeld.
Dit jaar waren er weer negen groepen op het hele gezellige schaaktoernooi, waaronder zelfs twee meisjesgroepen.
Na een welkomstwoord van Ben Takken gingen de jeugdige schakers om kwart over elf van start. Sander had alle schakers weer mooi in groepen ingedeeld.
Er deden ook weer diverse schakers van De Eenhoorn mee. Leuk is het dat een aantal leden van onze vereniging bij Honky Tonk met schaken zijn begonnen.
In de beide meisjesgroepen waren wij niet vertegenwoordigd.
10 jaar
Hier waren twee groepen, A en B.
In de A-groep wist David Reus knap eerste te worden. Gefeliciteerd David.
In de B-groep waren wij met drie spelers vertegenwoordigd. Jeroen Groot deed het heel goed want hij werd schitterend tweede (gaat vast Fons achterna).
De broertjes Dekker deden heel leuk mee want Thijs behaalde 1½ punt en Lucas heel knap toch een ½ punt.

12 jaar
Hier waren ook twee groepen, A en B.
In de B-groep deden Gerard Dudink en Merlijn de Zwaan mee.
Gerard eindigde op een mooie tweede plaats en ook Merlijn deed het goed want hij behaalde twee punten.

Elitegroep
In deze groep schaakten de sterkste spelers. We zagen hier de meisjes- kampioen van Nederland in de F-categorie, zij is tevens Open Nederlands kampioen bij de meisjes in de E-categorie. Ook Seréyo, tweede van Noord-Holland bij de twaalfjarigen. De spelers in deze groep waren aan elkaar gewaagd want toen de eindstand werd opgemaakt bleken er drie spelers gelijk op de eerste plaats te staan. Bart Voorn werd de winnaar maar om de tweede en derde plaats kwam nog een barragepartij tussen onze spelers Michel Knol en Fons Groot. Deze partij werd door Michel gewonnen waardoor hij tweede werd en Fons derde. Knap gedaan door dit tweetal. Seréyo werd vijfde en Sebastiaan Bosschieter zesde.

Alle groepswinnaars mochten naar voren komen om hun dik verdiende beker in ontvagst te nemen en natuurlijk voor de kampioensfoto.
Onder de bekerwinnaars was zelfs ook nog een jarige: Runa de Vries!
De bekers voor de tweede en derde plaats werden aan de speeltafels door de wedstrijdleiders uitgereikt.
Alle spelers kregen weer een mooie medaille en een mooie drinkbeker als herinnering aan dit toernooi. De spelers kregen bij de inschrijving ook nog een zakje met vijf consumptiebonnen die voor diverse lekkere dingen werden gebruikt zoals snoep en drinken. Er waren ook leuke prijzen te winnen met de kleurwedstrijd en de sudoku. Er kon film worden gekeken, op de computer gespeeld worden en zelfs geschaakt.
Het was weer een leuk toermooi waarvoor wij de Jeugdraad Zwaag bedanken voor de organisatie.
Wij bedanken alle wedstrijdleiders aan de tafels. Sander voor het computerwerk en Janneke Bosschieter voor de verwennerij in de keuken.