Vijfde speelt gelijk op winterse maandagavond

Het is maandag 2 februari. Iedereen vindt het een koude dag. Bij het vallen van de avond werd het nog kouder en ons vijfde team moet naar Hoogkarspel voor de bondswedstrijd. We kwamen mooi op tijd. Maar Torenhoog begint om 8.15 uur i.v.m. de jeugd. Ze hebben namelijk meer jeugd dan seniorenleden. En toevallig werd er deze maandag een proefexamen afgenomen. (Wij waren hiervoor dus te laat.) Seréyo werd aan de jeugd als voorbeeld gesteld wat men bereiken kan als je je best doet. Verleden jaar speelden we ook tegen Torenhoog en wonnen. De wedstrijdleider hoopte dat deze keer Torenhoog zou winnen. Gezien de opstelling had hij daar wel vertrouwen in.

Na een welkomstwoordje van de heer Hornick kregen we koffie aangeboden en mochten we beginnen. Het werd echt stil in de zaal en je hoorde alleen de klokken tikken.

Op bord 1 speelde Seréyo met wit en kreeg een schotse variant op het bord. Daarna stond z’n tegenstander helemaal vast waardoor Seréyo een niet te pareren aanval kon opzetten. Sereyo kon met z’n paard binnendringen en verkreeg hiermee een ondekbaar mat.

Roy Verhoef was ingedeeld op bord twee en trof dezelfde tegenstander als vorig jaar. Toen waren ze remise overeengekomen. Deze keer vochten beide voor de winst. Hierdoor duurde de partij wel erg lang. Door een klein foutje met een paard van Roy kwam hij in de verdediging terecht en hoopte dat er misschien toch nog een remise inzat maar dat lukte niet en gaf op.

Arnold mocht met wit op bord 3 zijn kunnen vertonen. Het gesprekje vooraf ging over dwangzetten. Arnold liet weten zich niet te laten dwingen. En dus hiermede zijn tactiek enigszins had verraden. Dus zo gezegd zo gedaan. Op de 4de zet werd de eerste pion geslagen, dat belooft dus wat. Op zet 9 slaat de loper het paard op c3 die afgeruild wordt. De witte dame op d2 wordt door zwart geslagen. en teruggenomen door het witte paard. Zwart rokeert kort (uit angst?) Nu begint Arnold met de aanval op de rokade. met de f en h-pion. Door de lange rokade komt de tweede toren in het spel en op de 27 zet gaf zwart op.

Roy speelde met zwart op bord 4, de tegenstander opende met d4. In het begin stond Roy iets beter, totdat bij de 13e zet de tegenstander een slimmigheidje deed waardoor Roy vanaf dat moment continue in de verdediging werd gedwongen wat resulteerde in een nederlaag.

1 reactie op “Vijfde speelt gelijk op winterse maandagavond”

  1. dit was overigens gelijkspel tegen de nr 2; het 5e blijft dus bovenaanstaan in de groep!