Gossie, alweer gewonnen

Verrassing! 5,5-2,5. Voor ons natuurlijk. En met ons bedoel ik de driehoorn. We hopen dat we de lezer niet vervelen met alweer wat matchpunten.

Ook een nieuwe titel voor een artikel vinden wordt zo langzamerhand moeilijk. En steeds maar weer over hetzelfde schrijven! Je zou haast hopen dat we eens verliezen.
Ook deze vrijdagavond werd niet de minste tegenstander aan de zegekar van het derde gebonden. Het geduchte KTV stond bovenaan in de poule en lijkt onze grootste concurrent.
Dankzij een slimme ( anderen zullen het slinks, of misschien ook laf noemen) opstelling en geconcentreerd spel wist de driehoorn een belangrijk matchpunt te pakken.

Ditmaal was Niels als eerste klaar. Gestimuleerd door het vooruitzicht van gratis bier bij winst en dromen van eveline’s prestatiepepmassage zette hij zijn partij goed op. Uitstel van de rokkade, gevolgd door wat slechte zetten, koste echter een kwal. Die zijn tegenstander overigens prompt terugblunderde. Het resulterende eindspel was gewonnen en werd ook gewonnen en zo kon Niels, zeer tevreden met zijn welverdiende bier, pardon; punt, naar de bar afreizen.
Hij werd al snel vergezeld door Bas die zijn team telkens scherp tracht te zetten met een vroege remise. In dit geval zat er ook werkelijk weinig muziek in de stelling en daarom accepteerde de sympathieke Balla het remiseaanbod. Ook Sjoerd zag, nadat Karremans de tijdcontrole had gehaald, zijn remiseaanbod geaccepteerd. Niet lang daarna won Holger tegen Vasco Metten, volgens velen aan de bar het enfant terrible van KTV. Vasco speelde een interessante draak maar hij leek in de analyse steeds een zet te kort te komen. Jasper won niet lang na Holger, toen zijn tegenstander Marco Groot geen compensatie bleek te hebben voor twee pionnen. Roy verloor ondertussen op bord 1 van Haakman. Roy bereikte een stelling met groot voordeel maar twee mindere zetten brachten hem plots in een hopeloze situatie. Maar de resterende borden met Piet en Barry zagen er goed voor ons uit. Piet stond een kwaliteit voor en Barry had de andere Balla volledig ingesnoerd. Deze wist echter tegendreigingen te scheppen met dame en toren, en ondanks Barry’s overwicht in tijd en stelling kwam hij niet verder dan remise. Piet bleef ondertussen kalm en gebruikte zijn loperpaar om nog meer materiaal te veroveren. Zijn tegenstander ging lang door maar moest na het verlies van achtereenvolgens pionnen, een paard en een toren erkennen dat er niet meer veel kansen waren.

Door deze overwinning staat de driehoorn bovenaan in de 1e klasse. In februari moeten we pas tegen Purmerend 2. Misschien dat we daarna eens echt nieuws kunnen melden.

Roy- Haakman 0-1
Barry-Balla jr. 0,5-0,5
Sjoerd-Karreman 0,5-0,5
Jasper-Groot 1-0
Holger-Metten 1-0
Bas-Balla sr 0,5-0,5
Piet-Brouwer 1-0
Niels-Agovic 1-0

6 reacties op “Gossie, alweer gewonnen”

  1. Ja begint inderdaad een beetje saai te worden, we blijven maar winnen. Nu is mijn ego toch al gigantisch, dus persoonlijk ben ik niet zo bang dat ik naast mijn schoenen ga lopen. Ik hoop dat mijn teamgenoten een beetje kunnen omgaan met deze reeks glorieuze overwinningen!

    Was toch wel een meevaller dat we KTV op deze wijze hebben opgerold, ik had er van te voren een hard hoofd in. Knap dat de eerste vier borden toch twee punten hebben weten te scoren! Hopen dat we in Februari tegen Purmerend weer een overwinning weten te boeken, ziet er dan wel naar uit dat we volgend seizoen op de Zaterdag mogen spelen :).

  2. Ben ik echt zo erg? hahaha

  3. o.a. de barvrouw zei dat, wij niet!

  4. volgens mij is t zelfs zo dat purmerend dit jaar niet kan promoveren. Dit houdt in dat het derde 2 punten voor staat, alsmede 2,5 bordpunt (2, maar onderling resultaat is gunstig). Kan dit nog verkeerd gaan ?!

    HOLGER, dan speel jij dus, als principiele non zaterdagspeler in het vierde volgend jaar!

  5. of in het 1e van caissa natuurlijk..(met de nadruk op 1e)

  6. Klopt ja, maar dat is absoluut geen probleem. Ik neem dan namelijk Roy mee naar het vierde, want hij is ook een principiele non zaterdagspeler. Dan zorgen we er gewoon voor dat we vier keer achter elkaar promoveren zodat het vierde ook promotieklasse speelt. Tegen die tijd ben ik vast wel bereid om weer op de zaterdag te schaken ;). Zou natuurlijk ook kunnen dat ik volgend seizoen een uitzondering ga maken voor het derde team en toch op de zaterdag ga spelen……..