Seréyo wint prijzen voor zijn ouders

Seréyo heeft afgelopen zaterdag aan het chrysantentoernooi in Heerhugowaard meegedaan, een rapidtoernooi van 7 ronden. In de hoofdgroep zaten allemaal bekende spelers, zoals Erik van den doel, jan smeets, dimitri reinderman etc..

Sereyo zat in groep 4 en hij was in zijn groep als een van de laatsten geplaatst obv rating maar werd met 6,5 uit 7 eerste..!!

Op de site van Caissa is onderstaand stukje, geschreven door Co Buysman, te lezen.

************

Groep 4 kreeg een Hoornse finale, toen in de slotronde Seréyo Bekkink (met wit) en Co Buysman tegenover elkaar zaten. De Caïssa-speler had een punt achterstand, opgelopen door een onverwachte nederlaag tegen Ronald Koppes. In een aanvallende partij leek het eindspel in te gaan met een kwaliteit minder voor zwart die wel drie vrijpionnen had. Torenverlies zorgde echter voor een te snelle beslissing. Bij de prijsuitreiking konden de winnaars (de eerste drie van elke groep) kiezen uit taart en flessen bier in cadeauverpakking. Er werd met groep 1 begonnen en toen de 10-jarige Seréyo naar voren werd geroepen, waren alle taarten weg. Het Eenhoorn-talent, die dik verdiend de nummer één van groep 4 was geworden, kreeg de lachers op zijn hand, toen hij met enkele bierflesjes in doorzichtig plastic en met kleurige sierlinten naar vader Roy liep.

Groep 4:
Seréyo Bekkink (De Eenhoorn, 1497)………………….6½
Co Buysman (Caïssa, 1572)………………………….4½
Piet Sinnige (Schaaklust, 1497)…………………….4
Pier Wouda (huisschaker)…………………………..4
Ronald Koppes (Attaqueer, 1502)…………………….3½
Anton Molenaar (SV Heerhugowaard, 1585)……………..3
Jaap Limmen (Vredeburg, 1571)………………………2½

Aan het einde van een toch leuke schaakdag waren er traditiegetrouw chrysanten voor alle deelnemers. Hoofdsponsor Nico Dekker verrichtte de prijsuitreiking. Hoewel de toekomst van de bloemenhandel onder druk staat, is het te hopen dat hij dat volgend seizoen weer kan doen. Want dit toernooi van SV Heerhugowaard is al jaren zeer de moeite waard om te bezoeken.

************

Zo won Seréyo dus bier voor Roy en kwam hij met bloemen (Chrysanten) thuis voor Esther.
Ook Wilko van de Gracht deed mee aan dit toernooi. Hij behaalde 3 uit 7 in de hoofsgroep