3e Team Dendert Door

Met de 14e opeenvolgende winstpartij is het 3e vandaag officieel op hoogste plaats van de 2e klasse A NHSB beland. Sterker nog, niet alleen heeft het weer alle partijen gewonnen, het heeft het dit jaar twee bordpunten meer gehaald dan vorig jaar, een gemiddelde van 6 bordpunten per partij.

En Passant was het laatste slachtoffer dit seizoen, met 6½ – 1½ hebben zij vandaag verloren op de thuisbasis in Texel. Eerste punt kwam op naam van Piet Buikstra, toen we op de boot stonden te wachten in Den Helder werd Jasper gebeld met de melding dat de tegenstanders een man te kort kwamen. Niet lang daarna was Seréyo al klaar die met een zeer charmante aanval (zwarte Da8, zwart Pf3, wit speelt Kg2, en een leuk dubbelschaakje met Pe1!) zijn tegenstander overrompelde.

De overige punten kwamen geleidelijk aan binnen. Erwin kwam na de opening bekneld te staan tegen Jaap Dros (1890) op bord 1 en moest helaas het enige verliespunt incasseren. Barry was als een vis in het water in zijn opening en won in een echte Barry partij met de zwarte stukken van Thomas Richter (1995) die hier minder over te spreken was. Jasper haalde duidelijk voordeel en won ook zijn partij, evenals Roy en ikzelf. Barry haalde nog een remise die ik slecht heb kunnen volgen, want hoewel Fritz mij 2.50 geeft in mijn gewonnen Dame eindspel, je moet blijven rekenen (volgende keer gewoon torens!).

Bij de chinees was de stemming achteraf goed genoeg om Barry en Jasper te motiveren de overgebleven saus van de mini loempiaatjes met eetlepels (en zonder loempiaatjes) naar binnen te werken (ik heb er anders geen verklaring voor). Wat mij betreft de spectaculairste gebeurtenis van de dag. Met goede moed wordt volgend jaar tegemoet gezien!

2 reacties op “3e Team Dendert Door”

  1. Netjes! Vervelend dat ze maar met 7 man kwamen opdagen maar ik denk dat de einduitslag dat wel deels goedmaakt:)

  2. Goeie invalbeurt Piet!