Na Wintercompetitie: Verslag C-jeugd

Het onderling duel in deze competitie werd gewonnen door Arjon, dus die schrijft dit toernooi op zijn naam. Hartelijk gefeliciteerd! Arjon en Niels blijven aan elkaar gewaagd. Holger Bonte is eigenlijk nog sterker, maar moest wat vaker verstek laten gaan, omdat hij ook in het derde seniorenteam van de Eenhoorn (voor de kenners “Driehoorn”)moest spelen. Dit team werd kampioen van de eerste klasse NHSB en Holger won al zijn wedstrijden voor dat team! René en Rick gaan ook nog steeds vooruit blijkt uit de sterk stijgende TPR cijfers. De prestaties van Jort Faber liegen er ook niet om. In de vierkampjes volgend op het wintertoernooi wist hij ook Arjon te verschalken. Jan Hendrik gaat sterk vooruit gezien zijn TPR cijfer. En Koen vindt aan sluiting bij de “top”. Debbie speelde een goed toernooi en is nog steeds het sterkste meisje op de club. Jason, Wouter, Michel en Vito mogen trouwens beweren dat ze minstens zo sterk zijn !

“Ouwe” getrouwe Jeroen Tibbe voert de middenmoot aan samen met Ruurd Beekink.

Jurriën is met een opmars bezig, evenals Eline en Maarten. Stefan heeft op het Honky Tonk toernooi in de gaten gekregen dat het helpt als je je tegenstander met denken een paar zetten voorblijft, dus daar verwachten we nog veel van.

Lucas speelt constant en houdt zich uitstekend staande in dit gezelschap van 10 t/m 18 jaar. Tim Meijer speelt goed en gaat snel vooruit door de lessen voor het Torendiploma. Hij werkt bijna harder dan het kan worden nagekeken. Wouter doet voor Tim niet onder. Jeroen en Annetjeerd hebben wat puntjes verloren laten gaan doordat ze een paar ronden moesten missen. Joshua en Vincent delen de 26e plaats. Vincent verzorgt de computers in de speelzaal en daar gaat blijkbaar wat teveel energie in zitten. De dames Daniëlle, Rosanne en Natacha zijn strijdlustiger dan de huidige uitslag doet vermoeden. Dat geldt trouwens ook voor Yorrick. Bennie is nog maar twee weken lid van de club en heeft al laten zien over een goede tactiek te beschikken. Gezien bovenstaande prestaties staat er voor alle deelnemers een ereteken klaar. Tot de prijsuitreiking.

Zit je deze keer niet bij de top tien? Bedenk dat gewoon doordat je ouder wordt je rating omhooggaat. Je krijgt namelijk steeds meer spelervaring. Natuurlijk zit er ook wel eens een toernooitje tussen waarin het minder goed gaat, maar over langere tijd gemeten is er altijd vooruitgang. En schaken is een denksport.