NK Jeugd 2004: Hoe deed Noord-Holland het?

Dit kampioenschap werd in Schagen gespeeld. De A-categorie speelde van 30 april tot en met 8 mei, de B en C categorieën van 3 tot en met 8 mei. Alle categorieën speelden negen ronden. In alle categorieën deden diverse schakers en schaaksters van de NHSB mee.

De A-categorie speelde in de prachtige speelzaal van het Slot Schagen. In de meisjescategorie die uit 13 deelneemsters bestond hadden we twee meisjes: Annemarie Volkers (LangeRokade/Schaakmat) en Sietske Greeuw (Schaakmat). Ze hebben het allebei geweldig gedaan want zij behaalden elk 6½ punt uit negen partijen. Zij eindigden daarmee op een gedeelde derde plaats en gingen met een mooie beker naar huis.

Bij de A-Jeugd hadden we ook twee vertegenwoordigers, Jeroen Edeling (De Eenhoorn) en Jelmer Sminia (Schaakmat). In een veld van 22 deelnemers behaalde Jeroen 4 punten en Jelmer 2½.

De categorieën B en C speelden in de zalen van Hotel Igesz. In de B-categorie die uit 14 meisjes bestond hadden we ook twee deelneemsters, namelijk Joyce Ineke (SV Krommenie) en Claudia Granatia (De Uil). Zij behaalden uit negen partijen respectievelijk 3½ en 3 punten.

Bij de B-Jeugd bestond de groep uit 26 deelnemers. De NHSB was hierin vertegenwoordigd door Enrico Blees (Purmerend) en Vincent Spoelstra (ASG). Het was jammer dat Enrico zijn laatste partij verloor, anders zou hij heel hoog zijn geëindigd. Nu behaalde hij toch nog 5 punten, wat hem een mooie 9e plaats opleverde. Vincent behaalde 4 punten.

De categorie C-meisjes bestond uit 18 deelneemsters. Hier had onze bond één meisje: Ivana Ineke van SV Krommenie, zij behaalde 3½ punt.

Bij de C-jeugd met een veld van 28 deelnemers waren wij met vier spelers vertegenwoordigd: Tobias Hendriks (Schagen), Nicky Law (SV Purmerend), Patrick Zijlstra (SV Aartswoud) en Yorick ten Hagen (HWP Zaandam). Tobias won een beker want hij eindigde op een mooie vijfde plaats. Hij scoorde 5½ punt uit negen partijen, een prima prestatie. Nicky behaalde 4 ½ punt, Patrick en Yorick elk 3 punten. Nicky had in deze categorie ook nog een prijs want hij won voor een van zijn partijen de schoonheidsprijs.

We mogen stellen dat onze spelers en speelsters het heel goed gedaan hebben want zij wonnen toch heel mooi drie bekers en ook nog een schoonheidsprijs. Voortreffelijk gedaan jongelui! Ook een groot compliment aan de organisatie van dit Kampioenschap is zeker op zijn plaats, het was in één woord voortreffelijk.