Verslag Hemelvaartstoernooi 2012

Dit toernooi werd traditie getrouw op Hemelvaartsdag in Purmerend gespeeld en georganiseerd door SC Purmerend. Ditmaal in de nieuwe speellocatie Wijkplein Where, een heel mooie locatie.
Er hadden zich 96 schakers opgegeven, waaronder de ook voor ons bekende familie Huynh uit Veenendaal, het was leuk om hen weer te zien.
De schakers werden verdeeld in 12 groepen van acht spelers. De bedenktijd bedroeg 20 minuten p.p.p.p. Iedere speler moest dus zeven partijen spelen.
Onze vereniging was met zeven spelers aanwezig, zij hebben leuke resultaten behaald.

In Groep 6 speelde Klaas Jan Koedijk. In deze toch sterke groep wist hij een schitterende derde plaats te behalen. Hij kreeg een prachtige beker en een mooie pennenset.

In Groep 9 speelde Teun van Rossum. Hij deed het ook heel goed en kwam op een vijfde plaats met 3½ punt. Jammer genoeg net één puntje te weinig voor een beker. Maar goed gespeeld Teun!

In Groep 10 zaten zelfs twee schakers van de Eenhoorn, Jur van Leijen en Thijs Dekker.
Jur deed het buitengewoon goed, hij werd schitterend tweede. Gefeliciteerd!
Naast een prachtige beker kreeg hij ook nog een mooie map.
Thijs heeft ook een heel goed toernooi gespeeld, maar het lukte hem net niet om zijn goede spel in winst om te zetten.
Maar ga zo door Thijs dan komen de winstpartijen ook wel.

In Groep 11 speelde Lucas Dekker. Hij kan terug zien op een prima toernooi hij behaalde een prima vijfde plaats met 2½ punt. Ook net tekort om een beker te behalen. Maar je hebt het schitterend gedaan Lucas.

In Groep 12 hadden we ook twee schakers. Dit waren Maaike Dekker en Dean van Nooijen. Over Dean is het wel leuk om te vertellen dat hij in één avond het schaken geleerd heeft. Maar hij zorgde wel voor een geweldige verrassing want hij werd op een heel knappe wijze eerste van deze groep met een grandioze score van 7 punten uit zeven partijen.
Hij won een schitterende beker. Gefeliciteerd Dean!
Maaike speelde heel goed, jammer genoeg zag zij tweemaal mat achter de paaltjes over het hoofd want anders had zij zeker nog wel punten behaald.
Maar ga zo door Maaike.

Onze spelers kunnen niet alleen goed schaken, maar ook goed tekenen. Maaike Dekker won de eerste prijs in de tekenwedstrijd in de jongste groep en haar broer Thijs won ook een prijs in deze tekenwedstrijd. Iedere deelnemer kreeg naast een medaille ook nog een prachtige pet. We willen SC Purmerend weer bedanken voor dit leuke toernooi.
Alle ouders weer bedankt voor het rijden!