Seréyo’s belevenissen op het NK (ronde 6-8)

(geschreven door Seréyo)
Met 3 uit 5 begon ik aan ronde 6, met zwart tegen Lars Vereggen (2069). Ik wist van Lars dat hij d4 opent, dus met de voorbereiding beetje hiernaar gekeken, maar de ajax kampioenswedstrijd was natuurlijk wel iets belangrijker:-) ik speelde grunfeld-indisch maar na zetverwisseling kwamen we in een Slavische partij, ik stond wat verdedigend maar ik verdedigde goed, uiteindelijk kwamen we in een eindspel dat remise was maar in tijdnood speelde ik niet goed en verloor ik helaas het eindspel nog. Het was wel een lange partij, we hebben tot 16.45 uur gespeeld.

De volgende dag, ronde 7, werd ik met wit geloot tegen Daan Haver (1984) Dus meteen weer een zware loting. We kennen elkaar goed, en de laatste 4x had ik met wit van hem verloren in een Chinese draak, dus ik wilde voorkomen dat ik weer in zo’n draak kwam. Dit moest gebeuren tijdens het kijken naar de Ajax huldiging. Er kwam geen Chinese draak op het bord en ik speelde een goede partij, waarin Daan wel iets beter had kunnen verdedigen maar het was een mooie overwinning voor mij: 4 uit 7.
Vandaag moest ik met zwart tegen ook al NHSB-er Dave Looijer (1944) die een sterk toernooi speelt. Hij had goed op mij voorbereid met een leuk trucje erin, ik moest eerst beetje in de verdediging maar toen kon ik de aanval overnemen en kwam kwaliteit en 2 pionnen voor en was het over. Ik heb nu 5 uit 8.

Morgen de laatste ronde, die begint niet zoals de hele week om 1130 maar al om 10.00 uur! Dus vroeg opstaan en ik ben al best wel moe nu. 9 dagen schaken, voorbereiden en analyseren is zwaar. En ik moet met wit tegen de andere Haver, broer Bas dus (1952) Jammer dat ik van mijn 9 rondes er 3 tegen schaakvrienden uit de NHSB moet..voordeel is wel dat we elkaar goed kennen en ik hoop morgen voor een verrassing te zorgen:-)

3 reacties op “Seréyo’s belevenissen op het NK (ronde 6-8)”

  1. Die ga je wel winnen!

  2. dankje, het is trouwens knikkeB 😛

  3. ‘k zie het