Seréyo’s belevenissen op het NK (ronde 3-5)

(geschreven door Seréyo)
Het NK is inmiddels halverwege. Op koninginnedag speelde ik de 3e ronde met wit tegen Stijn Gieben (2080). Het werd Frans en ik kwam best snel een kwaliteit voor te staan. Dit was alleen niet helemaal goed en onder tijdsdruk kwam m’n dame ingesloten te staan en kon ik opgeven. Dat was wel balen!
De 4e ronde werd ik hierdoor omlaag ingedeeld tegen een tegenstander met een lage rating, en won ik met een draak snel. Vandaag de 5e ronde met wit tegen een 1800 speler (die gister nog wel van een 1900 speler won). Hij speelde de Pirc en ik speelde hierop een heel aanvallend variantje waarbij ik een mooie mataanval had. Dus een snelle overwinning.

Ik heb nu 3 uit 5 en zal morgen wel een zware tegenstander treffen. Maar ik lig op schema, m’n doelstelling voor dit NK als eerstejaars B is 50% halen. Lekker vroeg thuis nu, beetje voorbereiden en dan kampioenswedstrijd AJAX kijken:-)