Driehoorn bekert verder

Nog vol van de vele oliebollen, appelbeignets en champagne moest het bekerteam de dag na de jaarwisseling al weer hard aan het werk. En nog wel zo ongeveer de meest ongunstige loting (qua afstand) die je binnen de NHSB kan treffen: uit op een maandagavond in Nieuw-Vennep..
Wisten jullie dat Nieuw-Vennep dichterbij Rotterdam dan bij Amsterdam ligt? En dat ze daarom voor Feyenoord zijn i.p.v. voor Ajax??

Teamleider Roy met zijn 4 spelers (dit maal Ronald, Kevin, Roy K. en Seréyo) waren op tijd gearriveerd zodat om 20.00 uur precies de klokken werden ingedrukt.

Op bord 1 met wit Ronald tegen de sterkste tegenstander (2035) van De Vennep, zij kwamen na 11 zetten een remise overeen.
Ook Roy kreeg een remise aanbod maar wees dit af. Dit was maar goed ook want Kevin met zwart op bord 2 kon het niet bolwerken. Hij kwam niet zo heel goed uit de opening, daarna kwam hij met mooi tegenspel nog wel terug maar helaas niet voldoende.

Gelukkig wist Roy kort daarna zijn partij te winnen door een mooi opgezette aanval. Tussenstand: 1,5-1,5.
Alleen Seréyo (in ajax-vest) was nog bezig en moest dus wel winnen.. Hij was niet heel goed uit de opening gekomen, had ergens met de verkeerde pion geslagen en kwam daardoor onder druk te staan.. Zijn tegenstander kon daar niet van profiteren omdat ook hij lang moest nadenken en zodoende kon rond 23.30 de overwinning voor de Eenhoorn genoteerd worden en bekeren we weer een ronde verder.

Aanstaande vrijdagavond wacht echter alweer de competitiewedstrijd tegen KTV…Waarom kent het schaken eigenlijk geen winterstop:-)?

2 reacties op “Driehoorn bekert verder”

  1. Het was 13 zetten. 😛

  2. Gefeliciteerd en tot in de finale!